Πώς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό εύκολα και γρήγορα

Τι καλύτερο από ένα σπιτικό παγωτό!

Πώς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό εύκολα και γρήγορα

Το πιο απολαυστικό και εύκολο σπιτικό παγωτό που έχετε δοκιμάσει, με ελάχιστα υλικά, αλλά τέλεια γεύση. Τώρα που η θερμοκρασία έχει χτυπήσει κόκκινο, δεν υπάρχει τίποτα πιο δροσιστικό από το σπιτικό παγωτό.

Εκτέλεση:

1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
2. Προσθέτουμε ζαχαρούχο γάλα και εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε για ακόμα 1-2 λεπτά μέχρι να δέσει και να σφίξει το μείγμα.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ διαστάσεων και το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη.
4. Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να παγώσει.
5. Αφαιρούμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε.

Υλικά:

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
250 γρ. κρύο ζαχαρούχο γάλα
1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας

Avatar of Τάσος Σκλάβος
Ο Τάσος Σκλάβος γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση, έκανε μεταπτυχιακά στη Διακυβέρνηση και τις Δημόσιες Πολιτικές, ενώ το 2022 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέας. Οι συγγραφικές του ανησυχίες εκτείνονται σ’ ένα πολυεπίπεδο πλαίσιο λογοτεχνικών, πολιτικοκοινωνικών και λαογραφικών ζητημάτων. Έργα του: Ένα βιβλίο για τον Οδυσσέα (Ηδυέπεια, 2018) Όταν γνώρισα τα μάτια σου (24γράμματα, 2020) Από του Λάπι έρχομαι (Καμπύλη, 2021) Ο ύστερος Πουλαντζάς και ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό (Κουκκίδα, 2024)