Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή με παστέλι με δύο υλικά πανεύκολα σε λίγα μόλις λεπτά!
Το παστέλι αποτελεί ένα από τα πιο παραδοσιακά γλυκά στην ελληνική γαστρονομική κουλτούρα. Γλυκό και παράλληλα θρεπτικό είναι αγαπημένο κέρασμα για κάθε ελληνικό σπίτι και το ιδανικό γλύκισμα που δίνει ενέργεια και σου δίνει και το αίσθημα κορεσμού, χάρη στο σουσάμι.
Μάλιστα, μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας παστέλι στο σπίτι και μάλιστα πανεύκολα και με δύο μόνο υλικά, χωρίς καθόλου ζάχαρη.
Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή, που σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους και θα τη φτιάχνετε όποτε έχετε όρεξη για κάτι γλυκό και υγιεινό, ενώ δεν θα σας ταλαιπωρήσουν, αφού δεν θα περάσετε πολλές ώρες στην κουζίνα για να τη φτιάξετε.
Υλικά (για 8 τεμάχια):
1 ώριμη μπανάνα
100 γρ. σουσάμι
Ετοιμασία:
Ξεφλουδίζουμε μια μπανάνα και με ένα πηρούνι την πολτοποιούμε.
Προσθέτουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Με μια σπάτουλα παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζουμε τα παστελάκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Δες άλλους τρόπους για να χρησιμοποιείς τις ώριμες μπανάνες
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.