Πώς θα κάνεις το air condition του αυτοκινήτου σου να… φυσάει

Χρήσιμα τιπς για να κάνεις το air condition του αυτοκινήτου σου να πετάει μέσα στον καύσωνα

Πώς θα κάνεις το air condition του αυτοκινήτου σου να... φυσάει

Με την θερμοκρασία να φτάνει ή και να ξεπερνάει πολλές φορές και τους 40 βαθμούς Κελσίου, είναι πολύ σημαντικό το air condition του αυτοκινήτου σου να λειτουργεί σωστά και να μην σου δημιουργεί «μπελάδες».

Τι πρέπει όμως να κάνεις εσύ ως οδηγός για να δουλέψει σωστά; Παρακάτω διάβασε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να «φυσάει» το air condition του αυτοκινήτου σου.

Κανονικός Έλεγχος και Συντήρηση:

Αλλαγή Φίλτρων Καμπίνας: Τα φίλτρα αέρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά για να διατηρούνται καθαρά.

Έλεγχος Ψυκτικού Υγρού: Το επίπεδο του ψυκτικού υγρού (Freon) πρέπει να είναι επαρκές. Ένα σύστημα με χαμηλό ψυκτικό δεν θα λειτουργεί σωστά.

Καθαρισμός Συμπυκνωτή: Ο συμπυκνωτής πρέπει να είναι καθαρός για να διατηρείται η αποτελεσματικότητα της ψύξης.

AIR CONDITION, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Χρήση Κατά την Οδήγηση:

Αρχική Ψύξη: Ανοίξτε τα παράθυρα για λίγα λεπτά όταν ξεκινάτε το αυτοκίνητο για να φύγει η ζεστή αέρα από την καμπίνα και μετά κλείστε τα παράθυρα και ανοίξτε το air condition.

Ανακυκλοφορία Αέρα: Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα για να ψύχεται ο αέρας μέσα στην καμπίνα αντί να εισέρχεται συνεχώς ζεστός αέρας από έξω.

Ρύθμιση Θερμοκρασίας: Μην ρυθμίζετε την θερμοκρασία πολύ χαμηλά. Ρυθμίστε την σε μια άνετη θερμοκρασία, καθώς αυτό βοηθά στη διατήρηση της απόδοσης του συστήματος.

Καθαρισμός Αεραγωγών: Καθαρίστε τους αεραγωγούς για να αποφεύγετε τη συσσώρευση σκόνης και μούχλας.

Έλεγχος για Διαρροές: Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν διαρροές στο σύστημα. Μια διαρροή μπορεί να μειώσει την απόδοση του air condition.

AIR CONDITION, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πάρκινγκ σε Σκιά: Παρκάρετε το αυτοκίνητο σε σκιερό μέρος όταν είναι δυνατόν για να μειώσετε την θερμοκρασία της καμπίνας πριν το ξεκίνημα.

Αντηλιακά Φιμέ: Χρησιμοποιήστε αντηλιακά φίλτρα στα τζάμια για να μειώσετε την είσοδο θερμότητας στην καμπίνα.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, το air condition του αυτοκινήτου σας θα λειτουργεί καλύτερα και θα σας παρέχει πιο άνετες συνθήκες κατά την οδήγηση.

mm
Γεννήθηκε στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του '80. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και για... καλή τύχη των υπολοίπων δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτή. Η ζωή τα έφερε έτσι και ασχολήθηκε ενεργά με την δημοσιογραφία σε διάφορα sites.