Πώς να απαλλαγείς από τις σκασμένες φτέρνες

Σκασμένες φτέρνες: Ένα ενοχλητικό φαινόμενο

Πώς να απαλλαγείς από τις σκασμένες φτέρνες

Σκασμένες φτέρνες: Πρόκειται για ένα ενοχλητικό φαινόμενο που ταλανίζει αρκετούς ανθρώπους, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που επισκεπτόμαστε καθημερινά την παραλία.

Ειδικά αυτήν την περίοδο του χρόνου, που συνήθως φοράμε πέδιλα και οι φτέρνες μας είναι σε κοινή θέα, τα πόδια μας χρειάζονται έξτρα φροντίδα και ενυδάτωση, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα: Lash lift: Η νέα απόλυτη τάση για τις βλεφαρίδες

Σκασμένες φτέρνες: Ένα φαινόμενο

Σκασμένες φτέρνες: Τα βήματα αντιμετώπισης

Ξεκινήστε, βάζοντας τα πόδια σας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και άλατα μπάνιου, τα οποία θα ενυδατώσουν και θα αναζωογονήσουν το δέρμα, ενώ παράλληλα θα το αρωματίσουν διακριτικά. Αφήστε μέσα τα πόδια σας όση ώρα χρειάζεται, χωρίς όμως να μουλιάσουν πολύ. Αν σας φαίνεται βαρετό, μπορείτε εκείνη την ώρα να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να απαντήσετε στα email της δουλειάς.

Έπειτα, κάντε απολέπιση με την ειδική ράσπα περιποίησης ποδιών, τρίβοντας απαλά τις σκασμένες φτέρνες σας. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε κάποιο scrub, αφού η ράσπα θα κάνει καλά τη δουλειά της.

Στη συνέχεια, ενυδατώστε το δέρμα σας με την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα ή balm σώματος. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο, να χρησιμοποιήσεις κάποια ειδική κρέμα για σκασμένες φτέρνες.

Επιπλέον, εφαρμόστε πάνω από την ενυδατική σας κρέμα, μια μικρή ποσότητα βαζελίνης, η οποία θα κρατήσει την υγρασία που έχει δημιουργηθεί με την ενυδατική.

Τέλος, αν φορέσετε βαμβακερές κάλτσες και μείνετε με αυτές για λίγες ώρες, τότε τα προϊόντα που έχετε βάλει θα απορροφηθούν ακόμα καλύτερα από την επιδερμίδα σας, η οποία θα γίνει απαλή και λεία.

Σκασμένες φτέρνες: Extra tip

Απέφυγε να κοιμηθείς με τις κάλτσες, καθώς εμποδίζουν τη σωστή ροή του αίματος.

Δείτε ακόμα: Skincare: Τα 7 πιο αποτελεσματικά συστατικά για κάθε επιδερμίδα

 

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.