Messenger: Πώς να βλέπεις τα μηνύματα χωρίς να φανεί το «διαβάστηκε»

Το τρıκ που ξέρουν ελάχιστοι

Διαγραφή λογαριασμού Instagram

Messenger: Είστε και εσείς μεταξύ εκείνων που αναζητούν τρόπους, προκειμένου να μην φαίνεται πως διαβάσατε τα μηνύματα που σας έχουν στείλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Στις μέρες μας, που η ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα, αλλά και οι ταχύτητες απάντησης οργιάζουν, πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να διαβάσουν τα μηνύματά τους χωρίς όμως να εμφανίσει το «διαβάστηκε» στο Messenger του αποστολέα.

Ένα μήνυμα από την εργασία σου, ένα από τη μάνα σου ή ακόμα και από εκείνον που έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό και σου ζητάει επίμονα να βγείτε, μπορούν να προκαλέσουν κοινωνικό άγχος και στρες!

Δεν είναι κακό που θες να δεις τι σου γράφουν, χωρίς όμως να πρέπει να απαντήσεις κατευθείαν. Παρότι, οι ρυθμίσεις του Μessenger δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια, εντούτοις υπάρχουν δύο εναλλακτικοί τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διαβάζετε τα μηνύματα, χωρίς ο αποστολέας να γνωρίζει πως το κάνατε.

Messenger: Πώς να βλέπεις τα μηνύματα χωρίς να φανεί το «διαβάστηκε»

1. Διαβάστε τα μηνύματα μέσα από τις ειδοποιήσεις:

Ένας από τους τρόπους να διαβάσετε μηνύματα χωρίς να εμφανιστεί το «διαβάστηκε» στην οθόνη του αποστολέα, είναι να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για το Messenger. Όταν λάβετε ένα νέο μήνυμα, θα εμφανιστεί μια ειδοποίηση στην οθόνη σας, κι έτσι θα μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενό του χωρίς να ανοίξετε την εφαρμογή.

Βέβαια, αυτό είναι χρήσιμο μόνο σε περίπτωση που διαθέτετε μεγάλη οθόνη και δεν την έχετε ήδη φουλάρει με pop up ειδοποιήσεις και προσοχή, αν το μήνυμα είναι μεγάλο, μπορείτε να διαβάσετε μόνο ένα μέρος του.

2. Βάλτε το κινητό σας σε λειτουργία πτήσης (airplane mode):

Ένας άλλος τρόπος, ίσως λιγότερο διαδεδομένος, όμως εξίσου αποδοτικός, είναι να βάλετε το κινητό σας σε λειτουργία πτήσης (airplane mode). Αυτό δεν επιτρέπει στο Messenger να στείλει την ένδειξη «διαβάστηκε» στον αποστολέα.

Όταν λάβετε ένα μήνυμα, λοιπόν, ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης, διαβάστε το μήνυμα, βγείτε από την εφαρμογή και στη συνέχεια απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης. Αυτός ο τρόπος λειτουργεί και για το WhatsApp, όμως όχι για το viber.

Δείτε ακόμα: H Google μας ακούει: Πώς να την σταματήσετε

Avatar of Mike Slave
Ο Mike έχει πλούσια εμπειρία από όλους τους κλάδους των νέων τεχνολογιών, από δίκτυα μέχρι στήσιμο ιστοσελίδων και από ηλεκτρονικά μέχρι αυτοματισμούς. Έχει τη λύση σε κάθε ερώτημα τεχνικής φύσεως και θα μοιραστεί την τεχνογνωσία του με τους αναγνώστες του E-Howto.