Ο κιμάς αποτελεί την αγαπημένη συνταγή μικρών και μεγάλων, αφού αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά πιάτα, όπως μακαρόνια με κιμά, παστίτσιο, μουσακά.
Βέβαια, κάποιες φορές μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει μαλακός κατά το μαγείρεμα. Είμαστε σίγουροι πως σας έχει τύχει ακόμα και αν χρησιμοποιείτε φρέσκο κρέας, ο κιμάς να παραμείνει κάπως σφιχτός.
Δείτε ακόμα: Πώς αποθηκεύεις τον κιμά σου στην κατάψυξη
Το απόλυτο κόλπο για τον πιο μαλακό κιμά που έχετε δοκιμάσει
Εάν, λοιπόν, ψάχνετε έναν εύκολο τρόπο να κάνετε τον κιμά σας πιο τρυφερό, τότε αυτό το μυστικό θα αλλάξει τη μαγειρική εμπειρία σας.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλέσετε τον κιμά μετά το μαγείρεμα για να έχει μια ομοιόμορφη, λεπτή υφή που θα λιώνει στο στόμα σας.
Ακολουθήστε τα εξής βήματα:
-Μαγειρέψτε τον κιμά
-Αφήστε τον να κρυώσει εντελώς.
-Μεταφέρετε τον κιμά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ.
-Αλέστε τον μέχρι να αποκτήσει την επιθυμητή υφή.
Δείτε ακόμα: Κρέας: Τελικά πρέπει να το πλένουμε;
Ο κιμάς πρέπει να είναι εντελώς κρύος πριν τον αλέσετε. Εάν είναι ακόμα ζεστός, τότε θα κολλήσει στον επεξεργαστή τροφίμων και θα είναι δύσκολο να τον αλέσετε ομοιόμορφα.
Για πιο ομοιόμορφη υφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι για να κόψετε τον κιμά σε μικρά κομμάτια πριν τον αλέσετε.
Αυτό το κόλπο λειτουργεί για κάθε είδους γέμιση σε διάφορα φαγητά, όπως ζυμαρικά, πιπεριές, λάχανο, λαζάνια ή παστίτσιο.
Γιατί το άλεσμα του κιμά μετά το μαγείρεμα τον κάνει πιο τρυφερό;
Το μαγείρεμα του κιμά σπάει τις ίνες του κρέατος, αλλά δεν τις διαλύει εντελώς. Το άλεσμα του κιμά μετά το μαγείρεμα βοηθά στην περαιτέρω διάσπαση των ινών, καθιστώντας τον κιμά πιο τρυφερό και ομοιόμορφο.
Δείτε ακόμα: Πώς να καταλάβω αν ο κιμάς έχει χαλάσει