Πώς κάνω αίτηση για τις προκηρύξεις ΕΠΟΠ 2024

ΕΠΟΠ 2024: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις και πότε αναμένονται να ανακοινωθούν τα οριστικά αποτελέσματα

Πώς κάνω αίτηση για τις προκηρύξεις ΕΠΟΠ 2024

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) τον Νοέμβριο αναμένεται να εκδοθούν,  οι τέσσερις διαγωνισμοί για την πρόσληψη περισσότερων από 1.500 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Πιο αναλυτικά, για το 2025 έχουν εγκριθεί περίπου 1.600 προσλήψεις ΕΠΟΠ όπου θα κατανεμηθούν:

-Στον Στρατό Ξηράς

-Στο Πολεμικό Ναυτικό

-Στην Πολεμική Αεροπορία

-Και στο Κοινό Νομικό Σώμα

Οι ΕΠΟΠ κατατάσσονται αρχικά ως Στρατιώτες στον Στρατό Ξηράς, ως Σμηνίτες στην Πολεμική Αεροπορία και ως Ναύτες στο Πολεμικό Ναυτικό. Μετά τη συμπλήρωση επταετούς υπηρεσίας μπορούν να μονιμοποιηθούν, ύστερα από αίτησή τους, με το βαθμό που φέρουν, εφόσον:

-Επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις δοκιμασίας και

-Κριθούν για μονιμοποίηση από τα αρμόδια γι’ αυτούς Συμβούλια Κρίσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τους ατομικούς τους φακέλους.

Δείτε ακόμα: Αναβολή στρατού: Πότε θα μπω αν την κόψω

Πώς κάνω αίτηση για τις προκηρύξεις ΕΠΟΠ 2024

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην διεύθυνση epop.haf.gr.

Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται να συνδεθούν, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TaxisΝet.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στις ιστοσελίδες των Ενόπλων Δυνάμεων, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα καθορίζονταν στις προκηρύξεις.

Το βασικό είναι να διαθέτουν απολυτήριο λυκείου καθώς και γνώση ξένης γλώσσας.

Τα αποτελέσματα βγαίνουν όταν ολοκληρωθεί η μοριοδότηση κατά ειδικότητα των υποψηφίων ΕΠΟΠ, στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαγωνισμών πρόσληψης Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) για το Στρατό Ξηράς, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και το Κοινό Νομικό Σώμα.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη για τη μοριοδότησή τους, κάνοντας ταυτοποίηση με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet, μέσω των παρακάτω ηλεκτρονικών διευθύνσεων:

-Για το Στρατό Ξηράς: https://epop.army.gr

-Για το Πολεμικό Ναυτικό: https://epop.hellenicnavy.gr

-Για την Πολεμική Αεροπορία: https://epop.haf.gr

-Για το Κοινό Νομικό Σώμα: https://epopnom.army.gr

Δείτε ακόμα: Γκρουπ Χριστουγέννων στρατός 2024: Πώς χωρίζονται

Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2024: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση

Οι υποψήφιοι ΕΠΟΠ, άνδρες και γυναίκες, πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα για όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων:

– Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

– Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις

– Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

– Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται για την ειδικότητα που επιθυμούν.

– Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.

– Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους.

Avatar of Τάσος Σκλάβος
Ο Τάσος Σκλάβος γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση, έκανε μεταπτυχιακά στη Διακυβέρνηση και τις Δημόσιες Πολιτικές, ενώ το 2022 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέας. Οι συγγραφικές του ανησυχίες εκτείνονται σ’ ένα πολυεπίπεδο πλαίσιο λογοτεχνικών, πολιτικοκοινωνικών και λαογραφικών ζητημάτων. Έργα του: Ένα βιβλίο για τον Οδυσσέα (Ηδυέπεια, 2018) Όταν γνώρισα τα μάτια σου (24γράμματα, 2020) Από του Λάπι έρχομαι (Καμπύλη, 2021) Ο ύστερος Πουλαντζάς και ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό (Κουκκίδα, 2024)