Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Πότε το στολίζουμε;

Υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος;

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Πότε το στολίζουμε;

Πρόκειται ασφαλώς για μία ρητορική ερώτηση, αφού δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας για το πότε πρέπει να στολίζουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Πολλοί θα απαντήσουν πως στολίζουμε το έλατο όποτε μας αρέσει εμάς. Για παράδειγμα, υπάρχουν αρκετές οικογένειες που συνήθως το στολίζουν του Αγίου Νικολάου, όμως υπάρχουν και άλλες που επιθυμούν να μπουν από νωρίς στο εορταστικό πνεύμα και στολίζουν από τον Νοέμβριο.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Πότε το στολίζουμε;

Μπορεί, λοιπόν, η απάντηση να διαφέρει, όμως η παράδοση έχει μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η παράδοση μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε το στόλισμα του δέντρου 40 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, οπότε εάν κάνετε τους υπολογισμούς, μπορείτε να ετοιμάζεστε σιγά σιγά για το δέντρο και τα φωτάκια.

Μπορείτε, λοιπόν, να στολίσετε το σπίτι σας μετά τις 15 Νοεμβρίου. Μην ξεχνάτε, άλλωστε, πως σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο χριστουγεννιάτικος στολισμός ανεβάζει τη διάθεση.

Δείτε ακόμα: Πότε πέφτουν τα Χριστούγεννα 2024: Οι αργίες

Πότε στολίζουν οι περισσότεροι το δέντρο;

Εάν είστε μεταξύ εκείνων που λατρεύουν τα Χριστούγεννα και θέλουν να περνούν ώρες μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και να χάνονται στη μαγεία του, τότε ετοιμαστείτε να στολίσετε.

Το να βλέπετε κάθε μέρα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, επιδρά θετικά στην ψυχολογία σας. Ιδίως τα παιδιά, περνούν τέλεια όταν αντικρίζουν τα λαμπιόνια και τα στολίδια. Μαγικές εικόνες που μένουν στην μνήμη τους και θα τις θυμούνται για μια ζωή.

Δείτε ακόμα: Δώρο Χριστουγέννων 2024: Πώς υπολογίζεται

Αυτοί που δεν στολίζουν δέντρο

Οι παραδόσεις των Χριστουγέννων, αν και εκφράζονται µε διαφορετικούς τρόπους και συνήθειες, έχουν μια κυρίαρχη τελετουργική έκφραση, που αφορά στη συνάντηση όλης της οικογένειας γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Υπάρχει, όμως, και μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων που δυσκολεύονται πολύ στις γιορτές και νιώθουν άγχος, νεύρα, θλίψη και μελαγχολία. Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να μην στολίσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Δείτε ακόμα: Νηστεία Χριστουγέννων 2024: Πότε ξεκινάει;

Avatar of Έλενα Κ.
Η Έλενα εργάζεται στον κλάδο του τουρισμού από το 2013, έχοντας εμπειρία από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά brands σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία και Ελλάδα, ενώ παράλληλα διδάσκει και μαθήματα τουρισμού. Της αρέσει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, να γνωρίζει νέους ανθρώπους από διαφορετικούς πολιτισμούς και να ανταλλάσσει ιδέες και εμπειρίες! Όλα τα παραπάνω την καθιστούν την απόλυτη tourism expert!