Πώς να καθαρίσετε την κεφαλή του ντους από τα άλατα με 1 μόνο υλικό!

Εύκολα και οικονομικά!

Πώς να καθαρίσετε την κεφαλή του ντους από τα άλατα με 1 μόνο υλικό!

Τα άλατα  αποτελούν έναν δυσάρεστο πονοκέφαλο, αφού μένουν πίσω όταν εξατμίζεται το σκληρό νερό, γεμίζοντας την κεφαλή του ντους με βρωμιά και βακτήρια.

Κάθε φορά που καθαρίζετε την μπανιέρα σας, μην αμελείτε πως και η κεφαλή του ντους χρειάζεται βαθύ καθαρισμό, παρότι δεν την αγγίζουμε σχεδόν καθόλου;

Αν την κοιτάξετε προσεκτικά θα διαπιστώσετε ένα στρώμα από άλατα και βακτήρια που έχει συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου. Αλλά μην ανησυχείτε.

Δείτε ακόμα: Μπάνιο: Γιατί πρέπει να είναι κλειστό το καπάκι της λεκάνης

Πώς να καθαρίσετε την κεφαλή του ντους από τα άλατα με 1 μόνο υλικό!

Το λευκό ξύδι είναι η λύση για να απαλλαγείτε από τα άλατα και τη βρωμιά.

Τα άλατα συχνά μένουν πίσω όταν εξατμίζεται νερό με πολλά ορυκτά. Αυτό ονομάζεται συνήθως «σκληρό νερό». Παρότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, ενδέχεται να οδηγήσει σε προβλήματα στο δέρμα, στο τριχωτό της κεφαλής ή ακόμη και ξηρές άκρες στα μαλλιά.

Η παραγωγή αλάτων μπορεί επίσης να καταστρέψει βραστήρες, σωλήνες, πλυντήρια πιάτων και κεφαλές ντους επηρεάζοντας τη λειτουργία τους μακροπρόθεσμα.

Το λευκό ξύδι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό χάρη στο οξικό του οξύ, το οποίο διασπά το ανθρακικό ασβέστιο του αλάτων.

Δείτε ακόμα: Υγρασία και μούχλα στην ντουλάπα; Με 5 βήματα θα απαλλαγείς για πάντα!

Η διαδικασία καθαρισμού:

-Ρίξτε το λευκό ξύδι σε μια σακούλα τύπου zip lock μαζί με την ξεβιδωμένη κεφαλή του ντουζ.

-Αφήστε την να μουλιάσει για τουλάχιστον μία ώρα για να δράσει το ξύδι.

-Μετά από μία ώρα, αφαιρέστε την από τη σακούλα και ψεκάστε την με το αγαπημένο σας απολυμαντικό πριν την ξεπλύνετε με καυτό νερό για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα.

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.