Ακολούθησε αυτά τα tips και ξεφορτώσου μια για πάντα τις τρίχες από το κατοικίδιό σου

Πώς θα πεις αντίο στις τρίχες από το κατοικίδιό σου

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ, ΤΡΙΧΕΣ

Πολλοί «γονείς» κατοικιδίων, είτε γάτας είτε σκύλου ταλαιπωρούνται από τις τρίχες τους που βρίσκονται σε κάθε πιθανό και απίθανο μέρος. Πώς όμως μπορείτε να τις εξαφανίσετε; Η απάντηση παρακάτω στο e-howto.

1. Πατώματα

Σκληρά Δάπεδα

Ηλεκτροστατική Σκούπα: Αντί για την παραδοσιακή ηλεκτρική σκούπα, χρησιμοποιήστε μια ηλεκτροστατική σκούπα για τρίχες όπως το Swiffer, που αιχμαλωτίζει τις τρίχες πιο αποτελεσματικά χωρίς να τις σκορπίζει ξανά.

Πανί με Μικροΐνες: Τοποθετήστε ένα πανί με μικροΐνες κάτω από τη σκούπα για να συλλέξετε επιπλέον τρίχες. Αυτά τα πανιά μπορούν να πλυθούν και να χρησιμοποιηθούν ξανά πολλές φορές.

ΤΡΙΧΕΣ, ΓΑΤΑ

Δείτε εδώ: Γάτα: Τι μπορεί να σημαίνει ο εμετός, πώς αντιμετωπίζεται

Χαλιά και Μοκέτες

Μαγειρική Σόδα: Πασπαλίστε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στα χαλιά πριν το σκούπισμα. Αυτό βοηθά στη χαλάρωση των τριχών από τις ίνες και εξουδετερώνει τις οσμές.

Λαστιχένια Σκούπα ή Εργαλείο Καθαρισμού Τζαμιών: Χρησιμοποιήστε μια στεγνή λαστιχένια σκούπα ή ένα εργαλείο με λάστιχο για να αφαιρέσετε τις τρίχες από τα χαλιά με γρήγορες κινήσεις.

Πλαστικά Γάντια: Βρέξτε ένα πλαστικό γάντι και περάστε το στις γωνίες και τα άκρα των χαλιών για να αφαιρέσετε τα χνούδια και τις τρίχες.

Σκούπα Ρομπότ: Αυτόματη Καθαριότητα: Εάν έχετε τη δυνατότητα, μια σκούπα ρομπότ μπορεί να καθαρίζει συνεχώς τις τρίχες χωρίς την ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης.

2. Έπιπλα και Ταπετσαρίες

Λείες Επιφάνειες

Πανί Μικροΐνών με Νερό: Χρησιμοποιήστε ένα πανί με μικροΐνες ελαφρώς μουσκεμένο με νερό για να προσελκύσετε και να αφαιρέσετε τις τρίχες από τα έπιπλα. Αποφύγετε τη χρήση υπερβολικού νερού για να μην αφήσετε βρεγμένες τρίχες.

Υφάσματα και Ταπετσαρίες

Ρολά με Κολλητική Ταινία: Χρησιμοποιήστε ένα ρολό με κολλητική ταινία για γρήγορη αφαίρεση των τριχών. Για πιο οικονομική λύση, δοκιμάστε ένα υγρό σφουγγάρι ή ένα ελαφρώς βρεγμένο πλαστικό γάντι για να τρίψετε τις ταπετσαρίες και να αφαιρέσετε τις τρίχες με τριβή.

3. Μπουγάδα Χωρίς Τρίχες

ΤΡΙΧΕΣ, ΣΚΥΛΟΣ

Δείτε εδώ: Πώς δεν θα μυρίζει το στόμα του σκύλου μου

Με Στεγνωτήριο

Προ-Στέγνωμα: Τοποθετήστε τα ρούχα στο στεγνωτήριο για 10 λεπτά χωρίς θερμότητα πριν το πλύσιμο. Αυτό θα μαλακώσει τις ίνες και θα χαλαρώσει τις τρίχες, διευκολύνοντας την αφαίρεσή τους.

Λευκό Ξύδι: Προσθέστε μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι στο πλυντήριο για να μαλακώσετε τα υφάσματα και να απομακρύνετε τις επιπλέον τρίχες.
Φύλλα Στεγνωτηρίου: Χρησιμοποιήστε φύλλα στεγνωτηρίου ή μπάλες στεγνωτηρίου για να μειώσετε το στατικό ηλεκτρισμό και να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των τριχών.

Χωρίς Στεγνωτήριο

Τίναγμα Ρούχων: Τινάξτε καλά τα ρούχα πριν και μετά την πλύση για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερες τρίχες.
Σκούπα ή Βουρτσάκι: Χρησιμοποιήστε μια δυνατή σκούπα ή ένα ελαφρώς βρεγμένο βουρτσάκι για να αφαιρέσετε τις τρίχες πριν τα βάλετε στο πλυντήριο.

4. Περιποίηση Κατοικιδίου

Χτένισμα

Furminator: Χρησιμοποιήστε μια ειδική βούρτσα όπως το Furminator για να αφαιρέσετε μεγάλες ποσότητες τριχών από το υπόστρωμα της γούνας του κατοικιδίου σας. Αυτό βοηθά στη μείωση των τριχών που πέφτουν στο σπίτι.

Συχνό Χτένισμα: Χτενίστε το κατοικίδιό σας τακτικά, ιδανικά μία φορά την εβδομάδα, για να μειώσετε την ποσότητα των τριχών που πέφτουν.

Μπάνιο

Σκύλιση και Λούσιμο: Για σκύλους, κάντε μπάνιο μία φορά το μήνα χρησιμοποιώντας σαμπουάν και μαλακτικό για να αφαιρέσετε τις νεκρές τρίχες. Βεβαιωθείτε ότι ξεβγάζετε καλά τα προϊόντα για να αποφύγετε τις τριχόμπαλες.

ΓΑΤΑ, ΤΡΙΧΕΣ

Δείτε εδώ: Πώς και πότε να κάνω μπάνιο τη γάτα μου

Επαγγελματική Περιποίηση: Επισκεφθείτε έναν επαγγελματία κομμωτή ζώων για ειδική περιποίηση δύο φορές το χρόνο.

Ηλεκτρική Σκούπα για Κατοικίδια

Ειδικά Εξαρτήματα: Χρησιμοποιήστε ηλεκτρικές σκούπες με ειδικά εξαρτήματα για κατοικίδια για να συλλέγετε τις τρίχες πιο αποτελεσματικά, αν το κατοικίδιό σας το επιτρέπει.

Συμπέρασμα

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα περιορίσετε τις τρίχες των κατοικιδίων σας στο σπίτι και θα κάνετε τον καθαρισμό πιο αποτελεσματικό. Παρόλο που δεν μπορείτε να τις απαλλαγείτε τελείως, αυτές οι στρατηγικές θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σπίτι σας πιο καθαρό και άτριχο.

Clean Pet Hair for GOOD! How to Clean Up After Your Pets!

Avatar of Newsroom E-Howto
Ολα όσα πρέπει να ξέρεις στο Ελληνικό internet