Πώς να μαλακώσεις το βούτυρο με 5 τρόπους

Σε ελάχιστο χρόνο

Πώς να μαλακώσεις το βούτυρο με 5 τρόπους

Μαλακό βούτυρο είναι αυτό που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου και είναι απαραίτητο σε διάφορα μείγματα όπως αυτά για το κέικ, τα cupcakes ή μιας γλυκιάς πίτας.

Όταν το βούτυρο είναι μαλακό ανακατεύεται σωστά με τη ζάχαρη και με το χτύπημα μετατρέπεται σε μια κίτρινη κρέμα με υφή σαν σαντιγί.

Αυτό το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, γιατί λιώνει η ζάχαρη μέσα στο βούτυρο και το μείγμα ξεκινάει να διογκώνεται ήδη από το χτύπημα και έτσι μπορούμε να έχουμε ένα φουσκωτό και αφράτο κέικ.

Δείτε ακόμα: Κέικ πορτοκαλιού χωρίς ζάχαρη και αυγά

5 τρόποι για να κάνεις μαλακό το βούτυρο

1. Τρίψε το παγωμένο βούτυρο στον χοντρό τρίφτη και σε μόλις 5 λεπτά θα είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Ψιλόκοψε το βούτυρο με μαχαίρι σε μικρά κομματάκια και σε 5 λεπτά θα είναι έτοιμο να ανακατευτεί σε όλα τα μείγματα.

3. Βάλε το παγωμένο βούτυρο σε σακουλάκι τροφίμων. Χτύπησέ το με ένα βαρύ αντικείμενο να γίνει πλατύ και πολύ λεπτό. Αυτή η τεχνική είναι ιδανική για μείγμα σφολιάτας.

4. Βάλε 2 φλυτζάνια νερό σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και σε 2 με 3 λεπτά αυτό θα πάρει βράση. Βάλε το βούτυρο κομμένο σε κομματάκια σε ένα άλλο φαρδύ μπολ. Ακούμπησε το μπολ με το βούτυρο δίπλα σε αυτό με το βραστό νερό και κλείσε την πόρτα του φούρνου. Χωρίς να βάλεις σε λειτουργία το φούρνο, το βούτυρο θα μαλακώσει σε λίγα λεπτά από τους καυτούς ατμούς του νερού.

5. Βάλε το βούτυρο σε μπεν μαρί για να μαλακώσει. Προσοχή να μη λιώσει, διότι θα αλλάξει η σύσταση του μίγματος και αν πρόκειται για κέικ, τότε δε θα πάρει τον όγκο που πρέπει.

Δείτε ακόμα: Ονειρεμένο κέικ πραλίνας με 3 μονο υλικά

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.