Φάε αυτά τα 5 φρούτα για να ρίξεις την χοληστερίνη σου

Πώς να ρίξετε την χοληστερίνη σας με αυτά τα 5 φρούτα

Φάε αυτά τα 5 φρούτα για να ρίξεις την χοληστερίνη σου

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υψηλή χοληστερίνη και ψάχνουν τροφές που μπορούν να την ρίξουν. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα 5 φρούτα που οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι μας και μπορούν τρώγοντάς τα να την ρίξουμε.

Αβοκάντο

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ, ΦΡΟΥΤΑ

Δείτε εδώ: 5 υγιεινά ενεργειακά ροφήματα αντί για καφέ

Το αβοκάντο είναι ένα γευστικό φρούτο γεμάτο μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία προάγουν την υγεία της καρδιάς. Αυτά τα υγιή λιπαρά δεν αποθηκεύονται, αλλά μετατρέπονται σε ενέργεια, ενώ βοηθούν στη μείωση των λιπιδίων στο σώμα και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου. Επιπλέον, το αβοκάντο περιέχει νιασίνη (βιταμίνη Β3), η οποία συμβάλλει στην εξισορρόπηση της χοληστερόλης. Άλλες πηγές βιταμίνης Β3 είναι τα σπαράγγια, ο αρακάς, οι πατάτες, τα μανιτάρια και τα φασόλια.

Πορτοκάλι

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Το πορτοκάλι περιέχει στερόλες, οι οποίες μειώνουν την ολική χοληστερόλη και την LDL (κακή χοληστερόλη). Παράλληλα, αυξάνει την ποσότητα της HDL (καλή χοληστερόλη), κάνοντας το ένα εξαιρετικό φρούτο για την υγεία της καρδιάς.

Φράουλες

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ, ΦΡΟΥΤΑ

Δείτε εδώ: Κεφίρ: Τι είναι και πώς να το φτιάξετε στο σπίτι

Οι φράουλες, όπως και τα άλλα μούρα, μειώνουν την πυκνότητα των λιποπρωτεϊνών, οδηγώντας σε χαμηλότερα επίπεδα LDL χοληστερόλης. Συνιστάται να καταναλώνουμε 10-15 φράουλες ημερησίως, καθώς μειώνουν επίσης τα τριγλυκερίδια χάρη στις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.

Ροζ γκρέιπφρουτ

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ, ΦΡΟΥΤΑ

Σύμφωνα με έρευνες, το ροζ γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης, ειδικά σε άτομα που δυσκολεύονται να την ελέγξουν με φάρμακα. Οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες προσφέρουν σημαντική προστασία στην καρδιά και βελτιώνουν τη συνολική ποιότητα ζωής.

Μήλο

ΜΙΛΟ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Η φλούδα του μήλου είναι πλούσια σε πηκτίνη και πολυφαινόλες, ουσίες που συμβάλλουν στην καλύτερη διαχείριση της χοληστερόλης. Επιπλέον, βοηθά στη μείωση των φλεγμονωδών μορίων που συνδέονται με τις καρδιακές παθήσεις.

mm
Γεννήθηκε στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του '80. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και για... καλή τύχη των υπολοίπων δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτή. Η ζωή τα έφερε έτσι και ασχολήθηκε ενεργά με την δημοσιογραφία σε διάφορα sites.