Έριξες το κινητό σε νερό; Πώς να το σώσεις με 5 κινήσεις

Απλά βήματα

Έριξες το κινητό σε νερό; Πώς να το σώσεις με 5 κινήσεις

Αν το κινητό σου έρθει σε επαφή με νερό, αν σου πέσει σε νεροχύτη, τουαλέτα ή πισίνα, είμαστε σίγουροι πως θα θέλεις να ξέρεις πώς να το στεγνώσεις και να προσπαθήσεις να το σώσεις.

Ένα από τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων smartphones είναι ότι είναι ανθεκτικά στο νερό. Αυτό σημαίνει πως αν το κινητό σου βραχεί, είναι πολύ πιθανό να επιβιώσει αν κάνεις άμεσα τις σωστές κινήσεις.

Δείτε ακόμα: Πώς να μετατρέψεις το παλιό σου κινητό σε κάμερα ασφαλείας

Έριξες το κινητό σε νερό; Πώς να το σώσεις με 5 κινήσεις

Απενεργοποίησέ το

Βγάλε το κινητό σου από το νερό το συντομότερο δυνατό. Κάθε δευτερόλεπτο που το κινητό σου παραμένει στο νερό μειώνει τις πιθανότητες επιβίωσης, οπότε πρέπει να ενεργήσεις ακαριαία

Άμεσα απενεργοποίησε το κινητό μόλις το βγάλεις από το νερό. Μη δοκιμάσεις να το ενεργοποιήσεις σε καμία περίπτωση, αφού η ενεργοποίηση του κινητού, ενώ είναι βρεγμένο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο εσωτερικό κύκλωμα του κινητού.

Αφαίρεσε τη μπαταρία

Αφαίρεσε τη θήκη και οποιαδήποτε άλλο αξεσουάρ του κινητού από το εξωτερικό της συσκευής.

Αφαίρεσε την μπαταρία και την κάρτα SIM αν είναι δυνατό.

Δείτε ακόμα: Πώς να αποκτήσετε καλύτερο σήμα στο κινητό

Στέγνωσέ το με μια πετσέτα

Στέγνωσε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό με μια μαλακή πετσέτα, αφιερώνοντας χρόνο για να αφαιρέσεις όλο το νερό από το εξωτερικό του κινητού, στεγνώνοντας τη SIM και γύρω από την θύρα φόρτισης.

Τα κιτ άμεσου στεγνώματος  λειτουργούν, αλλά μπορείς επίσης να επιλέξεις να αερίσεις το κινητό σου αν το κάνεις σωστά. Τοποθέτησε το κινητό σου έτσι ώστε η θύρα φόρτισης να είναι στραμμένη προς τα κάτω, με μια πετσέτα ή χαρτοπετσέτα από κάτω για να συλλέγει το νερό που στραγγίζει—αυτό είναι πώς να βγάλεις το νερό από το ηχείο του κινητού σου.

Η κυκλοφορία του αέρα είναι κρίσιμη για μια γρήγορη διαδικασία ξήρανσης, οπότε θα πρέπει να τοποθετήσεις το κινητό σου κοντά σε έναν ανεμιστήρα.

Προσοχή!! Μην χρησιμοποιήσεις ζεστό αέρα (φούρνος μικροκυμάτων, στεγνωτήριο, πιστολάκι μαλλιών) γιατί δεν θέλεις να υπερθερμανθεί το κινητό κατά τη διάρκεια του στεγνώματος.

Σκέψου διπλά για το ρύζι

Φανταζόμαστε πως έχεις ακούσει και εσύ πως το ρύζι είναι η λύση! Οι ειδικοί δεν συμφωνούν πως το ρύζι είναι καλή λύση για το πώς να βγάλεις το νερό από το κινητό σου.

Περίμενε και δοκίμασε

Περίμενε το κινητό σου να στεγνώσει. Η Apple λέει να περιμένεις τουλάχιστον πέντε ώρες πριν προσπαθήσεις να φορτίσεις ένα βρεγμένο smartphone, αλλά ίσως είναι καλό να περιμένεις ακόμα περισσότερο.

Αφού το αφήσεις να στεγνώσει, προσπάθησε να το ενεργοποιήσεις ξανά και να δεις αν υπάρχουν ενδείξεις λειτουργίας.

Αν το κινητό σου ενεργοποιηθεί, κάνε άμεσα backup. Αυτό μπορεί να είναι η τελευταία σου ευκαιρία, καθώς η ζημιά από το νερό μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμα πρόβλημα.

Αν το κινητό σου δεν ενεργοποιείται ή δείχνει σημάδια λειτουργίας, επικοινώνησε με έναν επαγγελματία για βοήθεια.

Το πλήρες στέγνωμα του κινητού σου είναι το πιο σημαντικό βήμα, αλλά μπορεί να πάρει μια μέρα ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο νερό εισχώρησε στο εσωτερικό του.

Avatar of Mike Slave
Ο Mike έχει πλούσια εμπειρία από όλους τους κλάδους των νέων τεχνολογιών, από δίκτυα μέχρι στήσιμο ιστοσελίδων και από ηλεκτρονικά μέχρι αυτοματισμούς. Έχει τη λύση σε κάθε ερώτημα τεχνικής φύσεως και θα μοιραστεί την τεχνογνωσία του με τους αναγνώστες του E-Howto.