Πώς να φτιάξεις ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει

Με 2 πολύ εύκολους τρόπους

φερμουαρ

Αν σας έχει τύχει να σας σπάσει το φερμουάρ από το αγαπημένο σας ρούχο, ξέρετε πόσο απαίσια μπορεί να σας κάνει να νιώσετε.

Αν και μπορεί να έχουμε πάρα πολλά ρούχα μέσα στην ντουλάπα μας, συνήθως επιλέγουμε τα φοράμε κάποιες συγκεκριμένες μπλούζες και παντελόνια όλη την ώρα.

Όταν διαπιστώσουμε ότι ένα πουκάμισο ή ένα τζιν μας πηγαίνουν γάντι είναι φυσικό να τα φοράμε όσο περισσότερο γίνεται.

Αλλά αυτή η συνεχής χρήση μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την φθορά των ρούχων. Οι ραφές μπορεί να φθαρούν, το ύφασμα μπορεί να ανοίξει ή το φερμουάρ μπορεί να κολλήσει.

Ο μηχανισμός ενός φερμουάρ δεν είναι τόσο περίπλοκος. Το φερμουάρ περιλαμβάνει δύο σειρές δοντιών που έχουν σχήμα άγκιστρου και κοίλου . Όταν το φερμουάρ είναι κλειστό , τα δύο σύνολα δοντιών συνδυάζονται και γαντζώνονται μεταξύ τους καθιστώντας το διαχωρισμό σχεδόν αδύνατο. Όταν ανοίγει το φερμουάρ , ο ολισθητήρας διαχωρίζει αυτά τα αλληλοσυνδεόμενα δόντια.

Εάν ο ολισθητήρας του φερμουάρ σου δεν ανεβοκατεβαίνει με ευκολία ή εάν έχει κολλήσει σε ένα μέρος, υπάρχουν μερικές μέθοδοι που μπορείς να κάνεις για να διορθώσεις το πρόβλημα σε λίγα μόλις λεπτά.

Δες εδώ πώς μπορείς να κοντύνεις ένα παντελόνι χωρίς ράψιμο

φερμουαρ

Αιτίες ενός σπασμένου φερμουάρ

Διαχωρισμός: Αυτό συμβαίνει όταν τα δόντια του φερμουάρ δεν μπλοκάρουν σωστά και χωρίζονται πίσω από το φερμουάρ. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να κουμπώστε το φερμουάρ σας, και να δείτε οτι το κάτω μέρος δεν έχει κλείσει; Ξέρετε πόσο ενοχλητικό είναι να προσπαθήσετε και πάλι να ωθήσετε το φερμουάρ προς τα κάτω.

Λείπει κάποιο δόντι: Όταν λείπουν δύο δόντια σε κάθε πλευρά, ο ολισθητήρας κολλάει και το φερμουάρ σταματά να λειτουργεί.

Αποκόλληση από το ύφασμα: Μερικές φορές το ίδιο το φερμουάρ μπορεί να λειτουργήσει καλά, αλλά το υλικό που είναι ραμμένο πάνω μπορεί να αποκολληθεί από το ύφασμα. Σε αυτή την περίπτωση, τεχνικά, δεν είναι αποτυχία του φερμουάρ, αλλά της ραφής ή της κόλλας. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει πάρετε την βοήθεια ενός επαγγελματία.

Μόλις παρατηρήσετε ότι το φερμουάρ σας δεν λειτουργεί τόσο ομαλά όσο πριν, θα πρέπει να ενεργήσετε αμέσως. Ελέγξτε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε να διορθώσετε μερικά από αυτά τα πιο κοινά προβλήματα του φερμουάρ.

Πώς να φτιάξετε ένα κολλημένο φερμουάρ;

Μέθοδος # 1: Μολύβι

Βήμα 1: Τοποθετήστε το φερμουάρ στο τραπέζι. Ελέγξτε εάν υπάρχει κάτι που έχει κολλήσει στο ολισθητήρα, όπως κάποια κλωστή ή ύφασμα.

Βήμα 2: Πιάστε το μολύβι και εφαρμόστε το στα δόντια πάνω και κάτω από το κολλημένο ολισθητήρα.

Βήμα 3: Προσπαθήστε να μετακινήσετε τον ολισθητήρα απαλά προς τα πάνω και προς τα κάτω. Ο γραφίτης πρέπει να λειτουργεί ως λιπαντικό και να εξομαλύνει τα δόντια.

φερμουαρ

Μέθοδος # 2: Υγρό σαπούνι

Τι θα χρειαστείτε:

Ένα καθαρό μπολ
Ένα κομμάτι καθαρό βαμβάκι
Υγρό σαπούνι
Νερό

Βήμα 1: Τοποθετήστε το φερμουάρ στο τραπέζι. Ελέγξτε εάν υπάρχει κάτι που έχει κολλήσει στο ολισθητήρα, όπως κλωστή ή ύφασμα.

Βήμα 2: Πιάστε ένα μπολ, ρίξτε λίγο σαπούνι και καθαρό νερό. Ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3: Πάρτε ένα κομμάτι βαμβακιού και τρίψτε το μείγμα με το νερό και το σαπούνι πάνω και κάτω από τον κολλημένο ολισθητήρα.

Βήμα 4: Προσπαθήστε να μετακινήσετε το ολισθητήρα προς τα πάνω και προς τα κάτω μέχρι να γλιστρήσει και να αρχίσει να λειτουργεί ομαλά ξανά.

How to Fix Every Zipper Issue

Δες εδώ πώς μπορείς να ανοίξεις ένα παντελόνι που σε στενεύει με 4 τρόπους