...

3 tips για να πετύχεις πάντα το σπιτικό παγωτό – Απογείωσε τη γεύση και την υφή

Έτσι δεν θα σου λιώσει ποτέ ξανά το παγωτό – Το «μυστικό» που έγινε viral

Το σπιτικό παγωτό είναι από τα πιο δροσιστικά και αγαπημένα γλυκά του καλοκαιριού. Όμως, πολλοί απογοητεύονται όταν καταλήγει να είναι γεμάτο κρυστάλλους ή… νερουλό. Μην ανησυχείς – με τα παρακάτω 3 απλά tips, θα πετύχεις τέλεια υφή και πλούσια γεύση κάθε φορά, χωρίς παγωτομηχανή!

1. Ξεκίνα με παγωμένα υλικά

Βεβαιώσου ότι η κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο γάλα είναι καλά κρύα πριν ξεκινήσεις. Αυτό βοηθάει το μείγμα να αφρατέψει σωστά και να κρατήσει τη δομή του στην κατάψυξη.

3 tips για να πετύχεις πάντα το σπιτικό παγωτό – Απογείωσε τη γεύση και την υφή

2. Χτύπησε τη σαντιγί μέχρι να “στέκεται”

Το μυστικό για αφράτο παγωτό είναι η σφιχτή σαντιγί. Μην τη φοβηθείς – χτύπα την μέχρι να σχηματίζει κορυφές και μετά πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά.

3. Μην παραλείπεις τη βανίλια

Μπορεί να φαίνεται λεπτομέρεια, αλλά το εκχύλισμα βανίλιας κάνει τεράστια διαφορά στη γεύση. Αν θέλεις, μπορείς να δοκιμάσεις και άλλα αρώματα όπως αμύγδαλο ή κακάο.

Έτοιμος να το δοκιμάσεις; Δες την πλήρη συνταγή βήμα-βήμα εδώ: Πώς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό εύκολα και γρήγορα!


Συχνές Ερωτήσεις

Μπορώ να προσθέσω κομμάτια σοκολάτας ή φρούτων;
Φυσικά! Μόλις δέσει το μείγμα, πρόσθεσε κομματάκια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή φρούτα της επιλογής σου για έξτρα υφή και γεύση.
Πόσο διατηρείται το σπιτικό παγωτό στην κατάψυξη;
Μέχρι και 2 εβδομάδες, καλά σκεπασμένο με μεμβράνη ή καπάκι για να μη πάρει μυρωδιές.

mm
Ολα όσα πρέπει να ξέρεις στο Ελληνικό internet