3 διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξεις υπέροχα αυγά ποσέ!

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαντάζεσαι!

Oeuf poché ή poached eggs ή απλώς αυγά ποσέ έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας.

Σε όλα τα εστιατόρια που σερβίρουν brunch θα τα βρείτε στο μενού τους. Είναι ίσως η πιο ντελικάτη μέθοδος μαγειρέματος του αυγού και έχει πιστούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο. Το ασπράδι παραμένει τρυφερό και ο κρόκος είναι μελάτος και λαχταριστός.

Θέλει μόνο λίγο προσοχή για να είναι σωστά μαγειρεμένο ώστε να τρέχει ο κρόκος του μόλις το κόψεις.

Plus έχει μόνο 80 θερμίδες!

Τι να προσέξεις:

Ολόφρεσκα για τέλειο σχήμα

Τα ολόφρεσκα αυγά που το ασπράδι είναι συμπαγές μας δίνουν πιο εύκολη παρασκευη. Όσο πιο μπαγιάτικο είναι τόσο πιο αραιό είναι το ασπράδι και μόλις μπει στο βραστό νερό σχηματίζει δαντέλες και απλώνει. Έτσι χάνει το σχήμα του.

Για να μην συμβεί αυτό και αν δεν είναι φρέσκα, πρέπει να σπάσεις το αυγό με προσοχή σε μικρό σουρωτήρι για να στραγγίσει το υγρό από το ασπράδι, που έχει αραιώσει με την πάροδο των ημερών.

Δες εδώ πώς να βράσεις σωστά τα αυγά

Διαδικασία:

Τα αυγά ποσέ μαγειρεύονται σε ζεστό νερό χωρίς το τσόφλι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό και ξίδι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και, αφού το νερό έρθει λίγο πριν από το σημείο βρασμού, σπάμε το αυγό, το βάζουμε σε ένα μπολ και το ρίχνουμε προσεκτικά από το μπολ στην κατσαρόλα.

Διατηρούμε σταθερά τη θερμοκρασία του νερού κάτω από το σημείο βρασμού και αφήνουμε το αυγό να μαγειρευτεί μέχρι τον βαθμό που μας αρέσει.

Αν δεν μπορείτε να κρίνετε εύκολα τον βαθμό ψησίματος του αυγού, απλά δοκιμάστε να τρυπήσετε ένα αυγό για να δείτε αν είναι όπως το θέλετε.

Αφαιρούμε το αυγό με τρυπητή κουτάλα και το τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Αν δεν θέλουμε να το καταναλώσουμε άμεσα, μπορούμε να το κρυώσουμε σε νερό με πάγο, να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και να το ξαναζεστάνουμε σε ζεστό νερό.

Τα 3 tips για το υπέρτατο αποτέλεσμα:

1: Φρέσκα αβγά, τα φρέσκα αβγά έχουν σφηχτο ασπράδι και κρόκο

2: Ξύδι στο νερό (για το πρώτο και το τρίτο τρόπο)
Το ξύδι βοηθάει τα αβγά να διατηρήσουν το σχήμα τους.

3 : Χαμηλό βρασμό.

Δες εδώ πώς να ξεφλουδίζεις τα αυγά με 6 τρόπους

Exit mobile version