Πώς θα πεις «αντίο» στα ακάρεα της σκόνης μια για πάντα

Ένα απλό κόλπο προκειμένου να απαλλαγείς από τα ακάρεα της σκόνης που «τρυπώνουν» σπίτι σου και το μολύνουν

Τα αλλεργιογόνα εντός του σπιτιού αποτελούν έναν μεγάλο πονοκέφαλο, αφού η σκόνη βρίσκει πάντα τρόπο να «τρυπώσει».

Τα ακάρεα της σκόνης, αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα ευδοκιμούν σε θερμό περιβάλλον με υγρασία, καθιστώντας τα κλινοσκεπάσματα, τα χαλιά και τα έπιπλα σας το τέλειο περιβάλλον για τη διαβίωση και την αναπαραγωγή τους.

Τρέφονται με απολεπισμένα ανθρώπινα κύτταρα του δέρματος και συνεπώς δεν πρόκειται να φύγουν από μόνα τους όταν βρουν το ιδανικό περιβάλλον τροφής.

Αν και τα ίδια δεν είναι επιβλαβή, τα περιττώματά τους προκαλούν συχνά αλλεργικές αντιδράσεις.

Δείτε ακόμα: Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω σεντόνια

Πώς θα πεις «αντίο» στα ακάρεα της σκόνης μια για πάντα

Όπως είναι λογικό, ο τακτικός καθαρισμός, το σκούπισμα και το πλύσιμο των αντικειμένων σας σε υψηλή θερμοκρασία είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης, όμως μερικές φορές χρειάζεται λίγη έξτρα προσπάθεια για να απομακρυνθούν οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες.

Χρησιμοποιήστε υπεροξείδιο του υδρογόνου, μια χρήσιμη χημική ένωση που όχι μόνο είναι αποτελεσματική στη λεύκανση των ρούχων σας, αλλά έχει επίσης ισχυρές ιδιότητες εξάλειψης των μικροοργανισμών.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα ισχυρό απολυμαντικό που διασπά τις πρωτεΐνες, το DNA, τα λιπίδια της μεμβράνης και άλλα συστατικά των κυττάρων. Αυτός ο οξειδωτικός παράγοντας είναι θανατηφόρος για τα ακάρεα σκόνης, καθώς τα διασπά σε κυτταρικό επίπεδο.

Όταν εφαρμόζεται σε επιφάνειες όπου κατοικούν είναι σε θέση να βοηθήσει στην εξάλειψη αυτών των παρασίτων, ενώ παράλληλα μειώνει τα αλλεργιογόνα που αυτά παράγουν.

Με αυτόν τον τρόπο, αντιμετωπίζετε το πρόβλημα στη ρίζα του και δεν διώχνετε απλά τα περιττώματα που παράγουν.

Ωστόσο χρειάζεται προσοχή, αφού το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να φοράτε οπωσδήποτε γάντια και να ξεπλένετε καλά τα χέρια σας μετά τη χρήση της χημικής ουσίας.

Δείτε ακόμα: Πώς να στεγνώσεις τα ρούχα χωρίς στεγνωτήριο

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

1. Ψεκάστε ελαφρά περιοχές, όπως το στρώμα σας, τα μαξιλάρια, τους καναπέδες και τα χαλιά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις ρωγμές, τις ραφές και τις πτυχές όπου μπορούν να κρυφτούν τα ακάρεα σκόνης.

Το πλεονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι δεν χρειάζεται να βρέξετε τις περιοχές με το διάλυμα και το υπεροξείδιο εξατμίζεται γρήγορα, αφήνοντας τις επιφάνειές σας στεγνές.

2. Μετά τον ψεκάσμό των στοχευμένων περιοχών, αφήστε το διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου να δράσει στο ύφασμα, για περίπου 15 έως 20 λεπτά. Αυτό του δίνει αρκετό χρόνο για να διασπάσει τα έντομα και τα αλλεργιογόνα που μπορεί να έχουν αφήσει πίσω τους.

3. Ελέγξτε αν οι περιοχές που ψεκάσατε είναι στεγνές και μετά περάστε καλά τις επιφάνειες με την ηλεκτρική σκούπα. Όταν καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα τις επιφάνειες που έχουν υποστεί επεξεργασία, αφαιρείτε τα νεκρά μικροσκοπικά έντομα, τα αλλεργιογόνα και τυχόν υπολείμματα.

Δείτε ακόμα: Κάθε πότε πρέπει να γίνονται οι δουλειές του σπιτιού;

Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.
Exit mobile version