Πως θα επισκεφτείς τα διασημότερα μουσεία του κόσμου από το σπίτι σου

Τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου προσφέρουν δυνατότητες διαδικτυακής περιήγησης στις συλλογές τους. Δείτε μερικά από διασημότερα.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο – Αθήνα

Είναι το σημαντικότερο μουσείο του κόσμου στον τομέα της αρχαίας τέχνης. «Φιλοξενούνται» πολιτισμοί που άνθισαν στον ελλαδικό χώρο από την προϊστορική εποχή έως το τέλος της ρωμαϊκής περιόδου. Επισκεφθείτε διαδικτυακά το μουσείο εδώ

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Αυτό το μουσείο που βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου επιτρέπει στους εικονικούς του επισκέπτες να περιηγηθούν στη Μεγάλη Αυλή και να εξερευνήσουν τη Στήλη της Ροζέτα και της Αιγυπτιακές μούμιες. Μπορείτε επίσης να μελετήσετε εκατοντάδες άλλα ιστορικά ευρήματα. Επισκεφθείτε ηλεκτρονικά το μουσείο εδώ

Galleria degli Uffizi – Φλωρεντία

Βρίσκεται στο ανάκτορο της πανέμορφης αυτής πόλης. Τα έργα που διαθέτει χρονολογούνται από τον 14ο – 18ο αιώνα και αποτελούν μία από τις σημαντικότερες συλλογές της αναγεννησιακής τέχνης. Επισκεφθείτε ηλεκτρονικά το μουσείο εδώ.

Musée d’Orsay, Παρίσι

Μπορείτε να περπατήσετε εικονικά μέσα σε αυτή τη διάσημη συλλογή που φιλοξενεί εκατοντάδες διάσημα έργα τέχνης Γάλλων καλλιτεχνών που έζησαν και εργάστηκαν από το 1848 έως το 1914. Παίρνετε μια ματιά από κλασικά έργα τέχνης των Μονέ, Σεζάν και Gaugin ανάμεσα σε άλλους. Επισκεφθείτε διαδικτυακά το μουσείο εδώ.

Μουσείο της Περγάμου, Βερολίνο

Ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της Γερμανίας, η «Πέργαμος» έχει πολλά να προσφέρει – ακόμα κι αν δεν έχετε εκεί φυσική παρουσία. Αυτό το ιστορικό μουσείο αποτελεί σπίτι πολλών αρχαίων ιστορικών ευρημάτων, όπως την Πύλη Ishtar της Βαβυλώνας και φυσικά, τον επιβλητικό Βωμό της Περγάμου. Επισκεφθείτε διαδικτυακά το μουσείο εδώ.

Μουσείο του Van Gogh, Άμστερνταμ

Οι λάτρεις του συγκεκριμένου ζωγράφου μπορούν να δουν από κοντά εικονικά τα έργα του – διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή του, με πάνω από 200 πίνακες, 500 σχέδια και πάνω από 750 προσωπικά γράμματα. Επισκεφθείτε διαδικτυακά το μουσείο εδώ.

Εθνικό Μουσείο Ανθρωπολογίας, Μεξικό

Χτισμένο το 1964, το μουσείο αυτό είναι αφιερωμένο στην αρχαιολογία και ιστορία του Μεξικού. Υπάρχουν 23 αίθουσες εκθέσεων γεμάτα ευρήματα, συμπεριλαμβανομένου του πολιτισμού των Μάγια. Επισκεφθείτε διαδικτυακά το μουσείο εδώ.

Λούβρο – Παρίσι

Η ιστοσελίδα του μουσείου είναι γεμάτη ειδικές περιηγήσεις. Κι αυτό διότι είναι τεράστιο και γι’ αυτό γίνονται σε συγκεκριμένα τμήματα, εστιάζοντας σε ιστορικές περιόδους. Άλλωστε, εκεί εκτίθενται περί τα 35.000 έργα τέχνης, ανάμεσά τους και αρχαία ελληνικά έργα. Επισκεφθείτε διαδικτυακά το μουσείο εδώ.

Μουσείο Πράντο – Μαδρίτη

Κατέχει μία από τις σπουδαιότερες συλλογές τέχνης του κόσμου και έργα που χρονολογούνται από τον 14ο έως τον 19ο αιώνα. Εκτός από πίνακες περιλαμβάνει νομίσματα, αγάλματα, μετάλλια και διακοσμητικά αντικείμενα. Κάποιοι από τους ζωγράφους που «φιλοξενούνται» στο μουσείο είναι Βελάθκεθ, Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Καραβάτζιο, Ρέμπραντ, κ.ά. Επισκεφθείτε διαδικτυακά το μουσείο εδώ.

Εθνικό Μουσείο Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης, Σεούλ

Ένα από τα διασημότερα μουσεία της Κορέας είναι προσβάσιμο από όλο τον κόσμο. Η εικονική περιήγηση της Google μας ταξιδεύει σε 6 ορόφους της σύγχρονης τέχνης τόσο της Κορέας όσο και από άλλες γωνιές του κόσμου. Επισκεφθείτε διαδικτυακά το μουσείο εδώ.

Rijksmuseum, Άμστερνταμ

Εξερευνήστε τα αριστουργήματα της Ολλανδικής Χρυσής Εποχής, όπως έργα του Βέρμεερ και του Ρέμπραντ. Η Google προσφέρει την δυνατότητα να «περπατήσετε» μέσα στις αίθουσες και τους διαδρόμους του μουσείου. Επισκεφθείτε διαδικτυακά το μουσείο εδώ.

Μουσείο Ερμιτάζ- Αγία Πετρούπολη

Το μεγαλύτερο και ένα από τα παλαιότερα μουσεία στον κόσμο. Ανάμεσα στα σημαντικά εκθέματα του μουσείου, περιλαμβάνεται η συλλογή έργων δυτικοευρωπαϊκής τέχνης με έργα των Λεονάρντο ντα Βίντσι, Ωγκύστ Ροντέν, Πάμπλο Πικάσσο, Ανρί Ματίς, Πωλ Γκωγκέν, Πωλ Σεζάν, Κλωντ Μονέ, Ρέμπραντ και άλλων. Φιλοξενούνται ακόμα εκθέματα από την αρχαία Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Ρώμη, καθώς και μεγάλες συλλογές ειδών κοσμηματοποιίας. Δείτε ένα σχετικό βίντεο εδώ.

Exit mobile version