Πώς θα έχεις πάντα φρέσκα και τραγανά μήλα

Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για να αποθηκεύσετε σωστά τα μήλα ώστε να παραμείνουν φρέσκα και τραγανά

Η σωστή αποθήκευση μπορεί να βοηθήσει τα μήλα να παραμείνουν φρέσκα για έως και δύο μήνες.

Τα μήλα αποτελούν ένα φρούτο που διατίθεται όλο το χρόνο. Όμως, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσής τους για να διατηρηθούν για καιρό;

Ένα μήλο μπορεί να διαρκέσει έως και δύο μήνες εάν αποθηκευτεί σωστά, χωρίς να απωλέσει την πλούσια γεύση του.

Δείτε ακόμα: To εξωτικό φρούτο που «εκτοξεύει» τη λίμπιντο

Πώς θα έχεις πάντα φρέσκα και τραγανά μήλα

Υπερβολικό ξέπλυμα

Το πιο κοινό λάθος είναι το υπερβολικό πλύσιμο των μήλων πριν από την αποθήκευση, αφού κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της διάρκειας ζωής του φρούτου.

Όταν τα μήλα ωριμάζουν, αναπτύσσουν ένα φυσικό κερί για να βοηθήσουν στη διατήρηση της υγρασίας και των θρεπτικών συστατικών τους, καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Αυτό το κερί θα αποκολληθεί κατά τη διαδικασία καθαρισμού, αφού μαζευτούν στον οπωρώνα και οι μονάδες συσκευασίας θα αναπληρώσουν αυτό το κερί για να σφραγίσουν την υγρασία και να προστατεύσουν τα μήλα από τους μικροοργανισμούς.

Κάθε μήλο λαμβάνει μόλις δύο σταγόνες κεριού πιστοποιημένου από τον FDA που χρησιμοποιείται εδώ και σχεδόν 100 χρόνια για να διασφαλίσει ότι παραμένουν καθαρά και τραγανά από τον οπωρώνα στο φορτηγό μέχρι την αγορά.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ξεπλένετε τα μήλα σας ακριβώς πριν τα φάτε.

Δείτε ακόμα: 5 τρόποι για να αποθηκεύετε τα λεμόνια ώστε να διατηρούνται φρέσκα

Μήλα στο ψυγείο

Η τοποθέτηση των μήλων στο ψυγείο είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρήσετε φρέσκα και τραγανά για έως και 2 μήνες – αν και ορισμένα μπορεί να αρχίσουν να μαυρίζουν στις 6 εβδομάδες.

Τα μήλα χρειάζονται ένα περιβάλλον με ελεγχόμενη θερμοκρασία (όπως στα ειδικά συρτάρια του ψυγείου) για να παραμείνουν φρέσκα και τραγανά. Θα πρέπει να αποφύγετε τον πάγκο της κουζίνας, αφού εκεί τα μήλα θα μαλακώσουν μέσα σε λίγες μέρες.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως τα πολύ ώριμα μήλα απελευθερώνουν περισσότερο αιθυλένιο και επιταχύνουν την ωρίμανση των υπόλοιπων μήλων.

Ακόμα και τα μήλα σε καλή κατάσταση θα αρχίσουν να απελευθερώνουν αέριο αιθυλένιο μόλις μαζευτούν, γι’ αυτό είναι καλύτερο να τα βάζετε αμέσως στο ψυγείο, καθώς αυτό επιβραδύνει τη διαδικασία για καλύτερα και πιο φρέσκα μήλα.

Δείτε ακόμα: Ποια φρούτα είναι καλύτερο να τρως αν έχεις διαβήτη

Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.
Exit mobile version