Πώς να ξεπαγώσεις τη μπριζόλα σε 3 λεπτά

Έξυπνες συμβουλές και ιδέες, προκειμένου να ξεπαγώσεις τη μπριζόλα σε μόνο 3 λεπτά και να φας γρήγορα

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στη συντήρηση κρεάτων στο ψυγείο και στην κατάψυξη. Η συντήρηση στο ψυγείο, το κρέας στην κατάψυξη, το σωστό ξεπάγωμα, όλα θέλουν μεγάλη προσοχή.

Πολλοί αναρωτιούνται αν μπορούν να μαγειρέψω παγωμένο κρέας και αν μπορούν να το βάλουν από την κατάψυξη απευθείας στο φούρνο; Η απάντηση δεν είναι ούτε θετική ούτε αρνητική, αφού υπάρχει ένα τρικ που θα σας λύσει τα χέρια για τέλεια μαγειρεμένες μπριζόλες.

Δείτε ακόμα: Κρέας: Τελικά πρέπει να το πλένουμε;

Πώς να ξεπαγώσεις τη μπριζόλα σε 3 λεπτά

Το να μαγειρεύεις τις μπριζόλες σου, αφού πρώτα έχουν ξεπαγώσει δεν είναι απαραίτητο. Παρότι, οι ξεπαγωμένες μπριζόλες τρώγονται μια χαρά, δοκίμασε να μαγειρέψεις τις μπριζόλες χωρίς να τις ξεπαγώσεις προηγουμένως, αλλά ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

1. Ξεκίνησε βγάζοντας την μπριζόλα από την κατάψυξη και βάζοντας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.

2. Μόλις το λάδι ζεσταθεί βάλε την μπριζόλα κατευθείαν μέσα σε αυτό, προσθέτοντας τα απαραίτητα μπαχαρικά. Μετά από 90 δευτερόλεπτα γύρισε την μπριζόλα από την άλλη πλευρά.

3. Μόλις περάσουν ακόμα 90 δευτερόλεπτα, βγάλε την μπριζόλα και τοποθετήστε την σε ένα ταψάκι στον φούρνο, όπου θα την ψήσεις πλέον στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (αναλόγως με το πόσο καλά ψημένη τη θέλεις).

Δείτε ακόμα: Πώς να καταλάβω αν ο κιμάς έχει χαλάσει

Extra tip

Προκειμένου να μαγειρευτούν τέλεια οι παγωμένες μπριζόλες θα πρέπει να τις έχεις τοποθετήσει στην κατάψυξη με τον σωστό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να τις τυλίξεις με λαδόκολλα -ώστε να μην σχηματιστούν πάνω της κρύσταλλα- και να τις τοποθετήσεις στη συνέχεια μέσα σε πλαστικό σακουλάκι.

Δείτε ακόμα: Το κόλπο για να ψήνεις ομοιόμορφα τις μπριζόλες

Exit mobile version