...

Πώς να «σώσεις» τα φρούτα από τη μούχλα

Πώς μπορούν να διατηρηθούν περισσότερο τα φρούτα χωρίς να πιάσουν μούχλα

Πώς να «σώσεις» τα φρούτα από τη μούχλα

Γιατί τα φρούτα μουχλιάζουν τόσο γρήγορα; Η απάντηση είναι απλή.

Η μούχλα ευδοκιμεί όπου υπάρχει νερό και οξυγόνο. Επομένως ο ρυθμός με τον οποίο μουχλιάζουν εξαρτάται από την περιεκτικότητα του φρούτου σε νερό, το πότε συλλέχθηκε, αλλά και τον τρόπο αποθήκευσης.

Παραδείγματος χάριν, τα μούρα μουχλιάζουν συνήθως πιο γρήγορα από άλλα φρούτα, επειδή η περιεκτικότητά τους σε νερό είναι πολύ υψηλή.

Δείτε ακόμα: Πώς να «αποτοξινώσεις» φρούτα και λαχανικά σε 4 βήματα

Πώς να «σώσεις» τα φρούτα από τη μούχλα

Τα μούρα όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα σμέουρα είναι μερικά από τα πιο γρήγορα φρούτα ως προς το πότε μουχλιάζουν.

Ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα παραπάνω φρούτα μπορούν να χαλάσουν γρήγορα.

Για να μην συμβεί αυτό, ξεπλύνετε πρώτα τα φρούτα στο δοχείο τους κάτω από δροσερό, τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα ξανά αυτήν τη φορά σε διάλυμα από ένα μέρος λευκό ξύδι και τέσσερα μέρη νερού.

Ένα άλλο κοινό φρούτο που μπορεί να χαλάσει πολύ γρήγορα, ειδικά αν τα αγοράσετε σε μάτσο/τσαμπί, είναι οι μπανάνες. Και συχνά φέρνουμε μπανάνες στο σπίτι και τις βάζουμε μέσα σε κάποιο μπολ με φρούτα, ή σε δίσκο στον πάγκο της κουζίνας μας.

Το αιθυλένιο που παράγεται από τις μπανάνες αυξάνει τον ρυθμό αλλοίωσης. Οπότε για να το καταπολεμήσετε, κρεμάστε τις μπανάνες για να ενθαρρύνετε τη ροή του αέρα και να αποτρέψετε τη συγκέντρωση των εκπομπών αιθυλενίου σε μια περιοχή.

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.