Η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών διαχωρίζεται ανάλογα με την προέλευση της οφειλής. Από τη μία, πρόκειται για τις οφειλές έναντι του Δημοσίου, ενώ στον αντίποδα συναντούμε τις οφειλές προς άλλους ιδιώτες.
Όταν πρόκειται για οφειλές έναντι ιδιωτών, πρόκειται για οφειλές που υπάρχουν από φυσικό ή νομικό πρόσωπο έναντι άλλου φυσικού ή νομικού προσώπου.
Έτσι, επί παραδείγματι, σε περίπτωση που ασφαλιστικός διαμεσολαβητής έχει ασφάλιστρα που δεν έχει αποδώσει και για τα οποία δεν προβλέφθηκε επαρκής εγγύηση, τότε κατόπιν δικαστηρίου μπορεί και εκδίδεται εντολή, με βάση την οποία οι τραπεζικοί λογαριασμοί του διαμεσολαβητή θα δεσμευτούν από την οποιαδήποτε τράπεζα, ώστε να αποδοθούν εν τέλει στην ασφαλιστική εταιρία που θα έπρεπε να έχει λάβει το ασφάλιστρο.
Δείτε ακόμα: Ακατάσχετος λογαριασμός μόνο με λίγα κλικ
Πώς να αποφύγεις τη κατάσχεση στο λογαριασμό λόγω χρεών στην εφορία!
Αυτό γίνεται με δικαστική εντολή, ωστόσο διαφορετική είναι η περίπτωση κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών από το Δημόσιο.
Εδώ, πρόκειται για ύπαρξη οφειλών έναντι φορολογικών υποχρεώσεων ή ασφαλιστικών ταμείων. Είναι μια διαφορετική περίπτωση από την πρώτη, καθώς εδώ το Δημόσιο είναι ο λήπτης καταθέσεων από τράπεζες και ισχύει ο κανονισμός δημοσίων εσόδων, ενώ πέρα από συγκεκριμένο ύψος οφειλής, το αδίκημα οδηγεί μέχρι και στην προσωποκράτηση.
Πολλοί είναι πλέον οι οφειλέτες με χρέη στην εφορία που ξεχρεώνονται με το κράτος να κάνει κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς.
Δείτε ακόμα: Πώς να αναγνωρίζεις τις απάτες; Τι δεν θα σου ζητήσει ΠΟΤΕ η τράπεζα
Ένας λογαριασμός στο Tik Tok περιγράφει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε, για να μη συμβεί κάτι τέτοιο.
@annakorsanou #αννακορσανου #annakorsanou #tiktokgreece #foryourpage #learnontiktok #tiktoknews #fup #εξωδικαστικοηχανισμος #χρεος #χρεη #οφειλες #πτωχευτικός_νόμος #εφορια #εφκα #δανεια #πτωχευση #economy #bankruptcy #πλειστηριασμοι