Πως μόνο με τον ΚΑΔ μπορείς να δεις τι χρήματα δικαιούσαι για την επιχείρηση σου

Πες μου τον… «Κ.Α.Δ.» σου να σου πω τι χρήματα δικαιούσαι

Με λίγα κλικ, δείτε ποια κρατικά δάνεια και ενισχύσεις δικαιούστε. – Το ψηφιακό εργαλείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.) συνδέει τον επαγγελματία με τα προγράμματα που «τρέχουν» και τον αφορούν

Ένας κωδικός που ανοίγει πόρτες! Ο Κ.Α.Δ. (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας) γίνεται κλειδί για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τα διαθέσιμα προγράμματα χρηματοδότησης και κρατικών ενισχύσεων. Χάρη στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα Business Funding Instruments (BFI) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ακόμα και χωρίς τη βοήθεια λογιστή ή άλλου ειδικού συμβούλου, μπορείτε να εντοπίσετε τα προγράμματα που σας αφορούν μέσα σε λίγα λεπτά.

Πριν από την πανδημία, πολλοί επαγγελματίες αγνοούσαν τη σημασία του Κ.Α.Δ. ή δεν είχαν ασχοληθεί καθόλου με αυτόν. Τα lockdowns, όμως, έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη εύρεσης του σωστού ΚΑΔ, καθώς από αυτόν εξαρτιόταν η πρόσβαση σε επιδοτήσεις και κρατικά βοηθήματα.

Δείτε ακόμα: «Σπάει» η πληρωμή για την επιταγή ακρίβειας

Σήμερα, ο Κ.Α.Δ. εξακολουθεί να ανοίγει δρόμο για χαμηλότοκα δάνεια και κρατικές ενισχύσεις. Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας δημιούργησε την πλατφόρμα Business Funding Instruments, που παρέχει άμεσα και γρήγορα πληροφόρηση για όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που αντιστοιχούν στον ΚΑΔ κάθε επαγγελματία.

Η πλατφόρμα προσφέρει έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και κλάδου, ώστε να εντοπίσουν τα προγράμματα χρηματοδότησης που ταιριάζουν στις ανάγκες τους. Με λίγα μόνο κλικ, οι επιχειρήσεις αποκτούν άμεση πρόσβαση σε εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις και δανειοδοτήσεις, εξοικονομώντας χρόνο και προσπάθεια.

Ο κάθε χρήστης καθοδηγείται με απλό τρόπο σε κάθε δράση που μπορεί να τον αφορά. Για κάθε ρύθμιση ή δράση (π.χ. προστασία δανειοληπτών, εξυγίανση, κρατικές ενισχύσεις), μπορεί να πραγματοποιήσει γρήγορα και πλήρη έλεγχο της δυνατότητας υπαγωγής του.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί εξελιγμένους αλγόριθμους και μηχανισμούς τεχνητής νοημοσύνης για να προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις σε πραγματικό χρόνο. Οι επιχειρήσεις καταχωρούν βασικές πληροφορίες, όπως το μέγεθος, τον τομέα δραστηριοποίησης και τις οικονομικές τους ανάγκες, και το σύστημα προτείνει τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές.

Επιπλέον, ο μηχανισμός παρέχει συνεχή υποστήριξη μέσω ειδικών συμβούλων, οι οποίοι βοηθούν τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν πλήρως τις ευκαιρίες που τους αναλογούν.

Ας δούμε ένα πρακτικό παράδειγμα:

Ένας ιδιοκτήτης ακινήτου στην Ιθάκη αποφασίζει να το διαθέσει για βραχυχρόνια μίσθωση τύπου Airbnb. Ενδιαφέρεται να δει σε ποια προγράμματα μπορεί να εντάξει την επιχειρηματική του δραστηριότητα και αν μπορεί να λάβει δάνειο ή επιδότηση. Με την είσοδο του στην πλατφόρμα, μπορεί είτε να εισάγει τον Κ.Α.Δ., αν τον γνωρίζει, είτε να τον αναζητήσει μέσω των διαθέσιμων επιλογών (π.χ. βραχυχρόνια μίσθωση). Στη συνέχεια, επιλέγει την περιφερειακή ενότητα και τον δήμο που τον αφορά, στην προκειμένη περίπτωση την Ιθάκη.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή του όλα τα προγράμματα που «τρέχουν» και τον αφορούν. Ενδεικτικά, μπορεί να δει δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, προγράμματα επιδότησης ανέργων, καθώς και άλλες ευκαιρίες χρηματοδότησης. Έχει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξει εάν τον ενδιαφέρει δάνειο, επιδότηση ώστε να εμφανιστεί μια τελική λίστα με τα σχετικά προγράμματα, συνοδευόμενη από συνδέσμους για περαιτέρω πληροφορίες.

Στην ουσία, το νέο πληροφοριακό σύστημα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Business Funding Instruments, αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις. Δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε εξειδικευμένη πληροφόρηση, επιτρέποντας την αξιοποίηση ευκαιριών για έγκριση επιχορηγήσεων και κρατικών ενισχύσεων.

Πηγή: https://www.newmoney.gr

Exit mobile version