Πώς αποθηκεύεις τον κιμά σου στην κατάψυξη

Το πιο σύνηθες λάθος στον τρόπο που βάζετε το κρέας στην κατάψυξη

Το λάθος που κάνει ο καταναλωτής καταψύχοντας κιμά, περιγράφει κρεοπώλης σε βίντεο στο TikTok. Πώς πρέπει να αποθηκεύεις τον κιμά σου στην κατάψυξη.

Οι περισσότεροι καταναλωτές, όταν αγοράζουν κιμά είτε από το σούπερ μάρκετ είτε από το κρεοπωλείο, τον τοποθετούν στην κατάψυξη με λανθασμένο τρόπο. Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε ένα βίντεο, προτιμούν να τον τοποθετούν σε κυλινδρική μορφή, η οποία θεωρείται λανθασμένη.

Ο γνωστός κρεοπώλης αναφέρει ότι ο σωστός τρόπος ψύξης είναι η “επίπεδη” (flat) μορφή. Παρουσιάζει μάλιστα και ένα πείραμα: χρησιμοποιεί δύο κομμάτια μοσχαρίσιου κιμά, βάρους 500 γραμμαρίων το καθένα. Το ένα έχει καταψυχθεί σε κυλινδρική μορφή και το άλλο σε επίπεδη.

Αφήνοντας τα κομμάτια κιμά για 1,5 ώρα εκτός κατάψυξης, διαπιστώνεται ότι ο χρόνος αυτός δεν ήταν επαρκής για να ξεπαγώσει το κυλινδρικό κομμάτι, ενώ το επίπεδο είναι ήδη έτοιμο για μαγείρεμα.

Σύμφωνα με τον κρεοπώλη, στον κυλινδρικό τρόπο υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη μικροβίων. Αντίθετα, το επίπεδο κομμάτι έχει το πλεονέκτημα ότι ξεπαγώνει πιο εύκολα και επιτρέπει το άμεσο μαγείρεμα.

Exit mobile version