Ποια φαγητά δεν πρέπει να μαγειρεύετε στο airfryer

Τα airfryer είναι της μόδας!

Ποια φαγητά δεν πρέπει να μαγειρεύετε στο air fryer

Τα airfryer είναι της μόδας! Όσοι, όμως, τα χρησιμοποιούν θα πρέπει να αποφεύγουν να μαγειρεύουν κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα, αλλά και να συντηρούν σωστά τις συσκευές τους.

Τα airfryer έχουν γίνει βασικό σκεύος μαγειρικής εξαιτίας της προσιτής τιμή τους, αλλά και του γρήγορου ψησίματος που προσφέρουν.

Ωστόσο, παρότι είναι ιδανικό για το μαγείρεμα μιας μεγάλης ποικιλίας τροφίμων, υπάρχουν ορισμένα είδη που πραγματικά δεν θα πρέπει να μαγειρεύετε σε μία συσκευή airfryer.

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να μαγειρεύονται στο airfryer

Πιο συγκεκριμένα, τα φυλλώδη λαχανικά, το ποπ κορν, αλλά και οτιδήποτε υγρό δεν θα πρέπει να τοποθετούνται για μαγείρεμα στα airfryer.

Και αυτό γιατί δεν έχουν σχεδιαστεί για υγρά μείγματα. Σε αντίθεση με το τηγάνισμα, η συσκευή airfryer δεν θα σταθεροποιήσει γρήγορα το υγρό μείγμα, οδηγώντας σε ένα υγρό χάος στον πάτο του καλαθιού αντί για ένα τραγανό φαγητό.

Τα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι, μπορεί να παρασυρθούν από τον ανεμιστήρα της συσκευής airfryer με αποτέλεσμα να καούν γρήγορα χωρίς να ψηθούν ομοιόμορφα.

Αντιθέτως, μπορείτε να επιλέξετε λαχανικά όπως καρότα ή πατάτες, τα οποία θα μαγειρευτούν πολύ καλύτερα.

Το ψήσιμο του ψωμιού στη φριτέζα αέρος μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα. Ωστόσο, η ψίχα ψωμιού πάνω και γύρω από τον ανεμιστήρα και τα θερμαντικά στοιχεία μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστεί. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να απομακρυνθούν αυτά τα ψίχουλα από τα θερμαντικά στοιχεία, οπότε είναι πιθανό να οδηγήσει σε μια επίμονη μυρωδιά καψίματος κάθε φορά που χρησιμοποιείται το airfryer.

Επιπλέον, προτείνει να μαγειρέψετε πρώτα το ρύζι και τα ζυμαρικά στην εστία της κουζίνας για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ψηθεί καλά. Ωστόσο, αν θέλετε να δημιουργήσετε μια τραγανή επιφάνεια σε ένα πιάτο ζυμαρικών, απλά τοποθετήστε το σκεύος στο air fryer για λίγα λεπτά για να ψηθεί η επιφάνεια.

Ανάλογα με το μοντέλο airfryer που διαθέτετε, μπορεί να μην φτάνει τις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται για να φτιάξετε ποπ κορν αποτελεσματικά. Αυτό συχνά οδηγεί σε ανομοιόμορφο σκάσιμο και πιθανό κάψιμο. Προτιμήστε να επιμείνετε σε πιο παραδοσιακές μεθόδους, όπως ένας φούρνος ή ένας φούρνος μικροκυμάτων.

Δείτε ακόμα: Airfryer: Τέσσερις πανεύκολες συνταγές δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.
Exit mobile version