Παναθηναϊκός: Πως θα έπρεπε να συμπληρωθεί το ρόστερ

Τι χρειάζεται το ρόστερ του Παναθηναϊκού

Παναθηναϊκός: Πως θα έπρεπε να συμπληρωθεί το ρόστερ

Σε δύο μέρες, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τη Μπότεφ στο ΟΑΚΑ, ενώ μια εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου, οι πράσινοι θα ταξιδέψουν στη Βουλγαρία, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας ρεβάνς στην έδρα της ομάδας της Φιλιππούπολης για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Στην περίπτωση που καταφέρει να αποκλείσει τη Μπότεφ, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει μάλλον τον Άγιαξ, αφού η τύχη δεν χαμογέλασε στους πράσινους, παρότι βέβαια ο Άγιαξ δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος.

Η δύσκολη κλήρωση με τον Άγιαξ ήρθε να αυξήσει τις δικαιολογημένες μουρμούρες του κόσμου του Παναθηναϊκού για την καθυστέρηση στις μεταγραφές και όχι μόνο. Φαίνεται πως για μια ακόμα φορά έχει διαρραγεί πλήρως η σχέση του πράσινου κόσμου με τη διοίκηση της ομάδας και είναι επίσης φανερό πως μάλλον δεν ήταν τελικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αυτός που κωλυσιεργούσε τις μεταγραφές και ας έτρωγε το ανάθεμα των δημοσιογράφων.

Δείτε ακόμα: Παναθηναϊκός – Μπότεφ: Πότε και σε ποιο κανάλι θα το δείτε

Παναθηναϊκός: Το λάθος με Τζαβέλλα

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγμα από την αρχή. Αρχικά, ΔΕΝ θα έπρεπε να έχει επιλεχθεί ο Γιώργος Τζαβέλλας, αφενός γιατί είναι εντελώς άπειρος και δίχως διαπιστευτήρια για τη θέση που ανέλαβε και αφετέρου γιατί υπήρχαν πολλές άλλες διαθέσιμες επιλογές, που αποτελούν ιερά τέρατα της ιστορίας του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός: Κεφάλαιο προπονητής

Κατά τη γνώμη μου -αν πράγματι συνέβη- άξιζε η αναμονή για την πρόσληψη ενός προπονητή του διαμετρήματος Σάρι. Από την στιγμή, όμως, που δεν προχώρησε, πιστεύω πως η επιλογή του Αλόνσο έχει λογική, αφού πρόκειται για έναν καταρτισμένο προπονητική ήπιων τόνων με αρκετές επιτυχίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο οποίος φαίνεται πως έχει φιλοδοξίες, αλλά και ένα πολύ μοντέρνο ποδοσφαιρικό πλάνο, ενώ παράλληλα δείχνει να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Παναθηναϊκός: Κανένα μεταγραφικό πλάνο

Βέβαια, από την άλλη μεριά, υπάρχει μια διοίκηση, η οποία μαζί με τον τεχνικό διευθυντή μοιάζουν να βρίσκονται σε απόλυτη σύγχυση και πανικό, χωρίς κανένα σοβαρό μεταγραφικό πλάνο. Η πρόσληψη Τζαβέλλα, η καθυστέρηση στο θέμα του προπονητή, η μη απόκτηση τουλάχιστον ενός εξτρέμ, ακόμα και η καθυστέρηση στα εισιτήρια διαρκείας, αλλά και στα εισιτήρια για το πρώτο ευρωπαϊκό ματς πιστοποιούν πως ο Παναθηναϊκός μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι.

Ενώ, παράλληλα και τα θέματα των ανανεώσεων των ποδοσφαιριστών, με κορυφαία τα παραδείγματα Ιωαννίδη, Τσέριν, Βαγιαννίδη, δείχνουν πως κάτι δεν λειτουργεί καθόλου σωστά.

Παναθηναϊκός: Πως θα έπρεπε να συμπληρωθεί το ρόστερ

Παναθηναϊκός: Το ρόστερ

Πάμε τώρα να δούμε τη δομή του ρόστερ ανά θέση και να την αξιολογήσουμε:

Τερματοφύλακας:

O Λοντίγκιν είναι μια πολυτέλεια για τον Παναθηναϊκό -είτε ως βασικός είτε ως αναπληρωματικός- τερματοφύλακας.  Από την άλλημ ο Ντραγκοφσκι είναι -κατά τη γνώμη μου- ένας μέτριος τερματοφύλακας, που δεν δικαιολογεί τα χρήματα της μεταγραφής του και του υψηλού συμβολαίου που λαμβάνει.

Πιστεύω πως με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να βρεθεί ένας αρκετά καλύτερος τερματοφύλακας.

Δεξί μπακ:

Δεν ξέρω τι σκεφτόταν η διοίκηση, όταν έκλεινε τη μεταγραφή του Μπάλντοκ, αλλά η αλήθεια είναι πως το δίδυμο Βαγιαννίδη και Κώτσιρα ήταν ισορροπημένο για την ομάδα, παρότι θεωρώ τον Άγγλο λίγο καλύτερο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ένας από τους τρεις στο τέλος της χρόνιας θα θεωρεί τον εαυτό του αδικημένο, εκτός και αν η διοίκηση είχε αποφασίσει ήδη την πώληση του Βαγιαννίδη, οπότε η απόκτηση του Μπάλντοκ μοιάζει να έχει μια κάποια λογική.

Αριστερό μπακ:

Εδώ υπάρχει σοβαρό ποσοτικό και ποιοτικό θέμα, αφού ο Μλαντένοβιτς και μεγάλος σε ηλικία είναι και ανεπαρκής αποδείχθηκε για να καλύψει τη θέση του βασικού.

Το θέμα του Γιαννούλη αποπροσανατόλισε πλήρως την ομάδα και η λύση Ρεμπότσο δικαίως αποδοκιμάστηκε.

Πρέπει να βρεθεί ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής για βασικός και ως αναπληρωματικός να αποκτηθεί ένας νεαρός και ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής, αφού δεν γίνεται σε κάθε θέση όλοι οι παίχτες να είναι άνω των 30.

Στόπερ:

Σε αυτήν τη θέση, η ομάδα με την έλευση του Ίνγκανσον έκανε κίνηση ματ και θεωρώ πως διαθέτει την καλύτερη τετράδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αμυντικά χαφ:

Εδώ το θέμα δεν είναι ποσοτικό, αλλά υπάρχει θέμα ως προς τα πρόσωπα, αφού η βασική τριάδα που θα εναλλάσσονται για δύο θέσεις είναι πολύ καλές περιπτώσεις (Αραό, Μαξίμοβιτς, Τσέριν), αλλά αλήθεια η τέταρτη επιλογή (Βιλένα) δικαιολογείται να παίρνει γύρω στο 1.5 εκατομμύριο; Μάλλον, θα έπρεπε να βρεθεί λύση και να αποχωρήσει.

Ποδοσφαιριστές, όπως οι Τσοκάι, Τρουιγιέ και Κλεινχέισλερ δικαίως δεν υπολογίζονται, ενώ και ο πολύτιμος τα προηγούμενα Ρούμπεν φαίνεται να μην ταιριάζει στα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή.

Εγώ πιστεύω πολύ στον Νίκα και θεωρώ πως μέσα στη σεζόν θα πάρει και θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες του.

Επιθετικά χαφ:

Οι Μπακασέτας και Τζούρισιτς είναι ίσως οι δύο ποιοτικότεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο Τζούρισιτς δείχνει στην προετοιμασία πως ψάχνει να βρει τον χαμένο του εαυτό, παρότι αγωνίζεται στα άκρα. Η ομάδα είναι πλήρης εδώ και δεν χρειάζεται κάτι.

Εξτρέμ:

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να άργησε, αλλά κατάφερε να ντύσει στα πράσινα έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή όπως ο Τετέ. Το ζήτημα είναι τώρα να αποκτηθεί ένας ανάλογης ποιότητας εξτρέμ και στα αριστερά.

Αν εξαιρέσουμε τον τίμιο Μαντσίνι κανένας άλλος ποδοσφαιριστής -από τους υπάρχοντες- δεν έχει προσφέρει πέρα από κάποιες σκόρπιες στιγμές, όπως το γκολ του Λημνιού με τον ΠΑΟΚ.

Επιπλέον, η ομάδα πρέπει να βρει μια λύση για τον Βέρμπιτς και να έρθει ένας πρωτοκλασάτος ποδοσφαιριστής που θα αλλάξει επίπεδο τη μεσοεπιθετική εικόνα της ομάδας, έχοντας το γκολ στο ρεπερτόριο του.

Φορ:

Η παραμονή -ή όχι- του Φώτη Ιωαννίδη θα δείξει για το αν η ομάδα θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα ή όχι, αφού θεωρώ πως αν μείνει θα κουβαλήσει την ομάδα μέχρι το τέλος του δρόμου, πριν ανοίξει τα φτερά του για άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες.

Αναφορικά με τον πάγκο για εμένα ο Σπόραρ με τον Γερεμέγιεφ είναι ανεκτοί για τα ρεπό του Ιωαννίδη, όμως ξέρω πως οι περισσότεροι θα ήθελαν κάτι καλύτερο από τον Σλοβένο.

Συνοψίζοντας το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν χρειάζεται πολλά πράγματα και αδίκως ο κόσμος φωνάζει τόσο πολύ για μεταγραφές, το κύριο είναι πως φαίνεται πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο από τη διοίκηση του συλλόγου.

Εκείνο που πρέπει να αντιληφθεί η διοίκηση είναι πως πρέπει να επέλθει κοινή λογική και χειροπιαστό πλάνο, όπως αυτό που είχε φέρει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην ομάδα.

Η ομάδα πρέπει να στελεχωθεί με σκάουτερς, αλλά και το ρόστερ να ενισχυθεί με νεαρούς ποδοσφαιριστές τύπου Τσέριν και όχι να γεμίζει με ποδοσφαιριστές άνω των 30.

Τέλος, να υπενθυμίσει κάποιους στους ανθρώπους του συλλόγου να νοιάζονται νωρίτερα για τις ανανεώσεις των συμβολαίων, ώστε να μην έχουμε περιπτώσεις σαν του Μπρινιόλι.

Δείτε ακόμα: ΑΕΚ – Ίντερ Εσκάλδες: Πότε και σε ποιο κανάλι θα το δείτε

Δείτε ακόμα: ΠΑΟΚ – Μπάνια Λούκα: Πότε και σε ποιο κανάλι θα το δείτε

mm
Ο Τάσος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και από μικρός είχε αδυναμία στα αθλητικά. Ήθελε να γίνει αθλητικογράφος, αλλά εν τέλει τον κέρδισαν τα οικονομικά. Θα μοιράζετε με τους αναγνώστες του e-howto τις σκέψεις του και τις ιδέες του για το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τα άλλα αθλήματα.