Φτιάξε τυρί μόνος σου με 1 υλικό και 3 κινήσεις

Η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξεις το δικό σου τυρί

Φτιάξε το δικό σου τυρί στο σπίτι με 1 μόνο υλικό και με 3 απλές κινήσεις!

Τόσο απλά και τόσο εύκολα και έχεις ένα ολόφρεσκο και πεντανόστιμο τυρί!

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι γάλα.

Δες πώς θα φτιάξεις σπιτικό ψωμί με μπύρα

Διαδικασία

Βάζουμε το γάλα σε ένα γυάλινο σκεύος.

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1-3 ημέρες μέχρι να αρχίζει να κόψει το γάλα και να ξεχωρίσει σε στερεό και υγρό (γίνεται ξινόγαλο). Ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία δωματίου: όσο πιο ζεστό είναι, τόσο πιο γρήγορα θα ξινίσει το γάλα.

Ρίχνουμε το ξινόγαλο σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με απαλές κινήσεις σε θερμοκρασία που να μην ξεπερνά τους 50 βαθμούς.

Δεν υπερθερμαίνουμε το γάλα, πρέπει να είναι ελαφρώς ζεστό.

Περίπου μετά από 10–15 λεπτά, το μίγμα θα απόκτηση την υφή του cottage cheese.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα σε ένα σκεύος στον οποίο έχουμε τοποθετήσει μια γάζα ή τούλι.

Δένουμε τις τέσσερις γωνίες του υφάσματος μαζί και το αφήνουμε να στραγγίσει το νερό του για 1- 1 1/2 ώρες.

Δες πώς θα φτιάξεις σπιτικό πέστο βασιλικού

Καλή όρεξη!

 

Exit mobile version