Έκανες το φαγητό λύσσα; Πώς να το σώσεις!

Υπάρχει τρόπος να το σώσεις

Περιεχόμενα

Την έχεις πατήσει και εσύ; Σου έχει τύχει να σου πέφτει πολύ αλάτι στο φαγητό και να ψάχνεις τρόπους να δεις πως θα σώσεις το φαγητό σου; Και όμως υπάρχουν αρκετές λύσεις για να σώσεις το φαγητό που έπεσε πολύ αλάτι.

Έκανες το φαγητό λύσσα; Πώς να το σώσεις!

Πατάτα

Το πιο γνωστό που κάνουν οι περισσότεροι για το αλατισμένο φαγητό είναι μια πατάτα στην σάλτσα, η οποία θα απορροφήσει το περιττό αλάτι.

Λαχανικά

Ένας τρόπος για να σώσεις το πολύ αλατισμένο φαγητό είναι να ξανά στήσεις σε άλλη κατσαρόλα τη συνταγή και μετά να ενώσεις την αλατισμένα με την νέα συνταγή. Έτσι, η γλύκα των λαχανικών θα εξισορροπήσει την αλμυρά του φαγητού.

Λαχανικά όπως καρότα μπρόκολο η κουνουπίδι που έχουν γλυκιά γεύση βράζοντας με το αλατισμένο φαγητό τραβούν το αλάτι και δίνουν γλύκα στο φαγητό.

Στη σάλτσα

Αραιώστε τη σάλτσα με λίγο ζωμό λαχανικών ή ζωμό κρέατος ή τριμμένες ντομάτες. Αφήστε να σιγοβράσει η σάλτσα ώστε να πυκνώσει και να μειωθούν τα υγρά. Όταν αραιώσετε μία σάλτσα τότε θα αλλάξει τελείως η γεύση της και θα φύγει η πολύ αλμυρή γεύση.

Οξύτητα

Προκειμένου να σώσετε ένα φαγητό που έχετε αλατίσει πολύ μπορείτε να προσθέσετε οξύτητα αν φυσικά το σηκώνει το φαγητό. Συμπληρώστε οξύτητα και θα φέρετε ισορροπία στη γεύση.

Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως βούτυρο, γάλα, κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι μπορούν να μειώσουν την αλμύρα μιας συνταγής. Ιδανικά χρησιμοποιήστε κρέμα γάλακτος, γιαούρτι ή τυρί κρέμα και αμέσως θα δείτε ότι η συνταγή θα ισορροπήσει σε γεύση.

Δείτε ακόμα: Πώς θα «κόψετε» το αλάτι

Exit mobile version