...

«Ευχάριστα» για τα voucher για laptop και tablet – Τι άλλαξε

Αλλαγές στο πρόγραμμα για voucher laptop και tablet. Ποια ευχάριστη αλλαγή ανακοινώθηκε και πώς θα διατεθούν τα κονδύλια.

VOUCHER, LAPTOP

Ανοίγει ο δρόμος για την έκδοση voucher που θα προσφέρουν επιδοτήσεις από 630 έως 1.600 ευρώ σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες για την αγορά laptop, tablet, σταθερών υπολογιστών και άλλου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών αυξάνει το διαθέσιμο κονδύλι του προγράμματος κατά 4 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε 46 εκατ. ευρώ.

Δείτε ΑΣΕΠ: Δημιουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα θεμάτων

Voucher laptop: Οι δικαιούχοι

Οι αιτούντες για voucher laptop έχουν χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία εντάσσονται οι συμβολαιογράφοι, οι οποίοι μπορούν να λάβουν voucher αξίας 1.600 ευρώ για κάθε μέλος που συμμετέχει από κοινού στην επιχείρηση που υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης, με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 2.000 ευρώ και ποσοστό ενίσχυσης 80%. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι δικαιούνται voucher αξίας 1.200 ευρώ για κάθε μέλος, με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 1.500 ευρώ και ποσοστό ενίσχυσης 80%.

LAPTOP, VOUCHER

Στην τρίτη κατηγορία για voucher laptop περιλαμβάνονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε πληγείσες περιοχές, οι οποίοι μπορούν να λάβουν voucher αξίας 990 ευρώ, με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 1.100 ευρώ και ποσοστό ενίσχυσης 90%. Τέλος, στην τέταρτη κατηγορία ανήκουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, που μπορούν να λάβουν voucher αξίας 630 ευρώ, με μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη 700 ευρώ και ποσοστό ενίσχυσης 90%.

Οι δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν τόσο ψηφιακές υπηρεσίες και λογισμικά, όπως εφαρμογές διαχείρισης προσωπικού, πωλήσεων και υποστήριξης πελατών, όσο και τεχνολογικό εξοπλισμό, όπως tablets, laptops, σταθερούς υπολογιστές και συστήματα τηλεδιασκέψεων.

Voucher laptop: Πώς θα γίνει η επιλογή

Οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 400.000, με τον μεγαλύτερο όγκο να προέρχεται από την τέταρτη κατηγορία. Η επιλογή των δικαιούχων θα βασιστεί σε κριτήρια όπως τα χρόνια προϋπηρεσίας, ώστε να πριμοδοτηθούν οι νεότεροι επαγγελματίες, καθώς και τα έσοδα, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι τελικές λίστες δικαιούχων αναμένονται σύντομα από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Δείτε Επίδομα Παιδιού Α21: Πότε η επόμενη πληρωμή

Σε περίπτωση που μετά την υποβολή και αξιολόγηση των αιτήσεων παραμείνει αδιάθετος προϋπολογισμός σε μία ή περισσότερες κατηγορίες, το πλεονάζον ποσό μπορεί να διατεθεί για τη χρηματοδότηση αιτήσεων από άλλες κατηγορίες που, ενώ έχουν αξιολογηθεί θετικά, δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού τους.

mm
Γεννήθηκε στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του '80. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και για... καλή τύχη των υπολοίπων δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτή. Η ζωή τα έφερε έτσι και ασχολήθηκε ενεργά με την δημοσιογραφία σε διάφορα sites.