Έφαγες σκόρδο; Πώς θα απαλλαγείς από την δυσάρεστη αναπνοή

Έφαγες σκόρδο; Δες ποιος είναι ο απροσδόκητος σύμμαχος που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από την δυσάρεστη αναπνοή

Τα σκόρδα περιέχουν αρωματικές θειούχες ενώσεις, οι οποίες ευθύνονται για την έντονη μυρωδιά μετά την κατανάλωσή του.

Παρά την εξαιρετική νοστιμιά του, αλλά και τα πολλά οφέλη για την υγεία, το σκόρδο προκαλεί δυσάρεστη αναπνοή και ως εκ τούτου πολλοί διστάζουν να το απολαύσουν για να μην μυρίζει άσχημα το στόμα τους.

Το σκόρδο έχει την ιδιότητα να προσδίδει μια ξεχωριστή νότα στο φαγητό μας, όμως η έντονη μυρωδιά του μπορεί να μείνει για αρκετή ώρα στο στόμα.

Δείτε ακόμα: Κακοσμία στόματος: Πώς θα δώσεις λύση σε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση

Έφαγες σκόρδο; Πώς θα απαλλαγείς από την δυσάρεστη αναπνοή

Μία καλή λύση είναι το γιαούρτι, αφού τα συστατικά του μπορούν να εξουδετερώσουν ή να μειώσουν τέτοιες έντονες οσμές. Τόσο η πρωτεΐνη όσο και τα λιπαρά που περιέχει το γιαούρτι μπορούν να παγιδεύουν τη μυρωδιά του σκόρδου.

Το πλήρες γιαούρτι, λοιπόν, αποτελεί έναν απρόσμενο σύμμαχο κατά της δυσάρεστης αναπνοής από σκόρδο, έχοντας την ικανότητα να μειώσει έως και κατά 99% τα κύρια μόρια που προκαλούν την οσμή του σκόρδου.

Βέβαια, το γιαούρτι είναι λιγότερο αποτελεσματικό στην εξουδετέρωση της οσμής του τηγανισμένου σκόρδου σε σύγκριση με το ωμό σκόρδο, όμως σε κάθε περίπτωση το στραγγιστό γιαούρτι μπορεί να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό τρόπο για την καταπολέμηση της δυσάρεστης αναπνοής.

Φυσικά, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε και γιαούρτι με γεύσεις φρούτων. Ανεξάρτητα από την επιλογή σας, φροντίστε να καταναλώσετε το γιαούρτι αμέσως μετά την κατανάλωση του σκόρδου.

Δείτε ακόμα: Πώς να σταματήσεις γρήγορα τη διάρροια με αυτές τις σωτήριες λύσεις

Exit mobile version