Για να είναι πιο βραδύκαυστα τα αγαπημένα σου κεριά πασπάλισέ τα με λίγο αλάτι που έχεις άφθονο στην κουζίνα σου! Δες πώς πρέπει να το κάνεις για να λειτουργήσει με 3 αποτελεσματικούς τρόπους.
Τα κεριά προσθέτουν μια υπέροχη ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο, οπότε είναι πάντα στενάχωρο όταν λιώνουν γρήγορα. Η συνήθεια των περισσότερων από εμάς είναι να αγοράζουμε κεριά κάθε φορά που βρίσκουμε μια μυρωδιά που ταξιδεύει τις αισθήσεις μας.
Και μπορεί να ξοδεύουμε πολλά ή λίγα χρήματα για την απόκτηση ενός κεριού που αγαπάμε, όμως η λύπη μας παραμένει κάθε φορά η ίδια, όταν το βλέπουμε να τελειώνει.
Αλλά προτού σβήσει το αγαπημένο σου κερί μια για πάντα, υπάρχει ένα βασικό στοιχείο που το έχεις άφθονο στην κουζίνα σου που θα μπορούσε να σε βοηθήσει ώστε το κερί σου να είναι βραδύκαυστο για περισσότερη ώρα.
Την επόμενη φορά που θα ανάψεις ένα κερί, σκέψου να βάλεις μέσα λίγο επιτραπέζιο αλάτι. Ναι, το αλάτι που βάζεις στα φαγητά σου κάθε μέρα. Η διαδικασία είναι απλή.
Αφού κάψει το κερί για αρκετή ώρα μέχρι να σχηματιστεί μια μικρή λίμνη νωπού κεριού στο κέντρο, πασπάλισε μερικές πρέζες επιτραπέζιο αλάτι απευθείας στο κερί και χρησιμοποίησε μια οδοντογλυφίδα για να το κατανείμεις ομοιόμορφα.
Μαγικό που έχει όμως την επιστημονική του εξήγηση
Οι ενώσεις χλωριούχου νατρίου επιβραδύνουν τις διαδικασίες τήξης και στάλαξης, που σημαίνει ότι μπορείς να κάψεις αυτό το κερί πολύ περισσότερο από πριν. Επιπλέον, εάν θέλεις να μην λιώσουν τα μελλοντικά σου κεριά και έχεις λίγο περισσότερο χρόνο για προετοιμασία, το επιτραπέζιο αλάτι μπορεί να σου φανεί χρήσιμο και εδώ.
Βάλε τα κεριά σου σε ένα πιάτο της επιλογής σου και βύθισέ τα σε δύο φλιτζάνια νερό. Ανακάτεψε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι και μούλιασέ τις για περίπου 24 ώρες. Μόλις στεγνώσουν εντελώς, μπορείς να τα ανάψεις.
Θα παρατηρήσεις ότι αρχίζουν να λιώνουν από μέσα αντί να στάζουν στις πλευρές του κεριού. Αυτό οφείλεται στο ότι το αλάτι δημιουργεί ένα φράγμα «κέλυφος» γύρω από το κερί όπου το κερί δεν μπορεί να διαφύγει.
Και αν έχετε χρόνο να προσθέσετε ένα επιπλέον βήμα στη συντήρηση των κεριών σου σκέψου να το βάλεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον λίγες ώρες πριν το κάψεις! Η ψυχρότερη θερμοκρασία του κεριού απαιτεί περισσότερο χρόνο για να θερμανθεί, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να φτάσει το κερί στο σημείο τήξης του.
Οπλισμένες με αυτά τα κόλπα (και λίγη επιστημονική τεχνογνωσία!), τα κεριά σας όχι μόνο θα συνεχίσουν να δείχνουν και να μυρίζουν υπέροχα, αλλά θα καίνε για πολύ ακόμη, γεμίζοντας τον χώρο σας με αγαπημένες μεθυστικές μυρωδιές.