Αυτή είναι η πιο γευστική και αφράτη βασιλόπιτα που θα φτιάξεις ποτέ!

Πάμε για μια απλή, αφράτη και πεντανόστιμη βασιλόπιτα που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα.

βασιλόπιτα

Αν έχεις αποφασίσει ότι θα φτιάξεις εσύ την βασιλόπιτα φέτος και ψάχνεις να βρεις την καλύτερη συνταγή, συνέχισε να διαβάζεις!

Εδώ θα δεις πώς να φτιάξεις βασιλόπιτα με γιαούρτι, την τέλεια και πιο αφράτη εκδοχή του αγαπημένου παραδοσιακού γλυκού της Πρωτοχρονιάς!

Εύκολη και πεντανόστιμη!

Δες εδώ πώς θα φτιάξεις το ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο κέικ με γεύση μελομακάρονο

βασιλόπιτα

Υλικά

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 5%
150 γρ. βούτυρο, + έξτρα για τη φόρμα
100 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
150 γρ. αυγά
1/3 κ.γ. μαστίχα, σε σκόνη
½ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. μαχλέπι
1/3 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 βανιλίνη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. γάλα πλήρες
450 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για τη φόρμα

Για το σερβίρισμά

άχνη ζάχαρη

Δες πώς θα φτιάξεις φοβερά pancakes με γεύση μελομακάρονο

βασιλόπιτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.

Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.

Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε στον κάδο 2 κ.σ. από το αλεύρι και ξεκινάμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο.

Σταματάμε ξανά το μίξερ, ρίχνουμε τη μαστίχα, την κανέλα, το μαχλέπι, το μοσχοκάρυδο, τη βανιλίνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι, και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι, και χτυπάμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 26 εκ. με αποσπώμενη βάση.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το απλώνουμε με τη σπάτουλα.

Τοποθετούμε το φλουρί, μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 55-60 λεπτά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Δες την διαδιακασία βήμα βήμα από τον Άκη Πετρετζίκη:

Βασιλόπιτα με Γιαούρτι Επ. 20 | Kitchen Lab TV | Άκης Πετρετζίκης

Δες πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη βασιλόπιτα χωρίς μίξερ