Πώς να αφαιρέσω το σπασμένο κλειδί από την κλειδαριά

7 διαφορετικοί τρόποι για να καταφέρεις να βγάλεις μόνος σου το σπασμένο κλειδί από την κλειδαριά

ΚΛΕΙΔΙ

Σας συνέβη ποτέ να σπάσει το κλειδί σας μέσα σε μια κλειδαριά;

Δεν είναι και πολύ δύσκολο για να συμβεί κάτι τέτοιο. Λίγη παραπάνω δύναμη να ασκήσετε και το κλειδί μπορεί να σπάσει.

Το αποτέλεσμα είναι να σας μείνει το μισό στα χέρια και το άλλο μισό μέσα στην κλειδαριά και φυσικά φαίνεται αδύνατο να μπορέσετε να το τραβήξετε. Ο μόνος τρόπος φαντάζει να φωνάξετε τον κλειδαρά αλλά πριν το κάνετε αυτό κάντε και μια προσπάθεια μόνοι σας. Ίσως γλιτώσετε αρκετά χρήματα!

Δοκιμάστε κάποιους από τους παρακάτω τρόπους και θα δείτε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τα καταφέρετε μόνοι σας.

ΚΛΕΙΔΙ

1. Χρησιμοποίησε πένσα με λεπτή μύτη:

Αν μέρος του κλειδιού προεξέχει από την κλειδαριά, δοκίμασε να το πιάσεις με μια πένσα με λεπτή μύτη και τραβώντας το απαλά προς τα έξω. Πρόσεξε να μην το σπρώξεις περισσότερο μέσα στην κλειδαριά.

2. Χρησιμοποίησε μαγνήτη:

Αν το κλειδί είναι κατασκευασμένο από σιδηρούχο υλικό, ένας ισχυρός μαγνήτης μπορεί να βοηθήσει να τραβήξεις το σπασμένο κομμάτι έξω από την κλειδαριά.

3. Χρησιμοποίησε λεπτή καρφίτσα ή σύρμα:

Πάρε μια λεπτή καρφίτσα ή ένα λεπτό σύρμα και προσπάθησε να το εισαγάγεις στο εσωτερικό της κλειδαριάς, κατά μήκος του σπασμένου κομματιού του κλειδιού. Προσπάθησε να σπρώξεις το σύρμα κάτω από το κλειδί για να το τραβήξεις έξω.

4. Χρησιμοποίησε εκχύλισμα λάδι ή σπρέι διείσδυσης:

Αν το κλειδί είναι σφηνωμένο, μπορείς να δοκιμάσεις να ρίξεις λίγο λιπαντικό σπρέι (π.χ., WD-40) στην κλειδαριά για να χαλαρώσει το σπασμένο κομμάτι και να διευκολύνει την αφαίρεσή του.

5. Χρησιμοποίησε ειδικό εργαλείο για εξαγωγή κλειδιού:

Υπάρχουν ειδικά εργαλεία που είναι σχεδιασμένα για να εξάγουν σπασμένα κλειδιά από τις κλειδαριές. Αυτά τα εργαλεία είναι λεπτά και έχουν αγκίστρι για να πιάσουν το σπασμένο κλειδί και να το τραβήξουν έξω.

6. Χρησιμοποίησε μια σέγα (σπάτουλα σιδηρούργου):

Αν έχεις μια σέγα, μπορείς να την εισάγεις στο σημείο όπου το κλειδί έχει σπάσει. Η οδοντωτή πλευρά της σέγας μπορεί να πιάσει το κλειδί και να το τραβήξει έξω.

7. Αν δεν μπορείς να το αφαιρέσεις:

Αν καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν αποδίδει, είναι καλύτερο να επικοινωνήσεις με έναν επαγγελματία κλειδαρά. Μην πιέσεις το κλειδί περισσότερο, καθώς μπορεί να προκαλέσεις ζημιά στην κλειδαριά.

Συμβουλή: Είναι σημαντικό να είσαι υπομονετικός και να μην χρησιμοποιείς υπερβολική δύναμη, καθώς αυτό μπορεί να κάνει την κατάσταση χειρότερη.

Πως να βγάλω ένα κλειδί που έχει σπάσει μέσα στον αφαλό της κλειδαριάς

mm
Γεννήθηκε στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του '80. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και για... καλή τύχη των υπολοίπων δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτή. Η ζωή τα έφερε έτσι και ασχολήθηκε ενεργά με την δημοσιογραφία σε διάφορα sites.