Πώς να φτιάξεις μόνος σου την πιο δροσιστική λεμονάδα

Μία παγωμένη λεμονάδα είναι αυτό που αναζητάς!

Πώς να φτιάξεις μόνος σου την πιο δροσιστική λεμονάδα

Με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στα ύψη, ολοένα και περισσότεροι αναζητούν κάτι δροσιστικό και παράλληλα εύκολο για να φτιαχτεί στο σπίτι. Μια σπιτική λεμονάδα είναι το ιδανικό για να ξεδιψάσεις!

Τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (περίπου 4-6 λεμόνια)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
Παγάκια
Φέτες λεμονιού για διακόσμηση (προαιρετικά)
Φύλλα μέντας για διακόσμηση (προαιρετικά)
Οδηγίες

Προετοιμασία του σιροπιού ζάχαρης:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, πρόσθεσε 1 φλιτζάνι νερό και 1 φλιτζάνι ζάχαρη.
Ζέστανε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη πλήρως.
Αφού διαλυθεί η ζάχαρη, αφαίρεσε την κατσαρόλα από τη φωτιά και άφησέ την να κρυώσει.

Προετοιμασία του χυμού λεμονιού:

Στύψε τα λεμόνια για να πάρεις περίπου 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν στίφτη για να διευκολύνεις τη διαδικασία.

Ανάμιξη των υλικών:

Σε μια μεγάλη κανάτα, πρόσθεσε το κρύο σιρόπι ζάχαρης, τον χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια νερό.
Ανακάτεψε καλά το μείγμα.

Σερβίρισμα:

Γέμισε ποτήρια με παγάκια.
Ρίξε τη λεμονάδα στα ποτήρια και, αν θέλεις, πρόσθεσε φέτες λεμονιού και φύλλα μέντας για διακόσμηση.

Συμβουλές

Αν προτιμάς λιγότερο γλυκιά λεμονάδα, μπορείς να μειώσεις την ποσότητα της ζάχαρης.
Μπορείς να προσθέσεις περισσότερα ή λιγότερα λεμόνια ανάλογα με την οξύτητα που προτιμάς.
Για μια πιο αρωματική εκδοχή, μπορείς να προσθέσεις λίγο ξύσμα λεμονιού στο μείγμα.

Απόλαυσε τη δροσιστική λεμονάδα σου!

mm
Γεννήθηκε στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του '80. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και για... καλή τύχη των υπολοίπων δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτή. Η ζωή τα έφερε έτσι και ασχολήθηκε ενεργά με την δημοσιογραφία σε διάφορα sites.