Το «άχαστο» tip για να καταλάβεις εάν το αυγό είναι σφιχτό ή μελάτο

Το απόλυτο hack για να καταλάβεις εάν το αυγό είναι σφιχτό ή μελάτο

Το «άχαστο» tip για να καταλάβεις εάν το αυγό είναι σφιχτό ή μελάτο

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις το απόλυτο tip με το οποίο θα καταλάβεις εάν το αυγό είναι σφιχτό ή μελάτο.

Ένα απλό κόπλο για να καταλάβεις αν έχει γίνει σφιχτό ή είναι μελάτο είναι να το… στριφογυρίσεις. Το σφιχτό βραστό αυγό περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα, όταν το περιστρέφεις με σε μια λεία επιφάνεια. Αντίθετα το μελάτο, δεν κάνει πλήρεις περιστροφές και ταλαντεύεται από τη μύτη του μέχρι το πίσω μέρος.Έχεις αμφιβολίες για το πόσο καλά βρασμένο είναι το αυγό;

Ένα απλό κόλπο για να καταλάβεις αν είναι σφιχτό ή μελάτο είναι να το στριφογυρίσεις. Το σφιχτό βραστό αυγό περιστρέφεται γρήγορα όταν το περιστρέφεις πάνω σε μια λεία επιφάνεια. Αντίθετα, το μελάτο δεν κάνει πλήρεις περιστροφές και ταλαντεύεται από τη μύτη του μέχρι το πίσω μέρος.

Βέβαια, μπορείς να αποφύγεις όλο αυτό το πείραμα αν χρησιμοποιήσεις χρονόμετρο. Ένα μόλις λεπτό σε νερό που κοχλάζει θα σου δώσει τέλεια ψημμένο ασπράδι και μελάτο κρόκο. Αν θέλεις το αυγό να βράσει τελείως, άφησέ το για τουλάχιστον τέσσερα με πέντε λεπτά σε νερό που ήδη βράζει!

Βέβαια μπορείς να αποφύγεις όλο αυτό το πείραμα αν βάλεις χρονόμετρο. Ένα μόλις λεπτό σε νερό που κοχλάζει θα σου δώσει τέλειο ψημμένο ασπράδι και μελάτο κρόκο. Αν θέλεις το αυγό να βράσει τελείως, άφησέ το τουλάχιστον τέσσερα με πέντε λεπτά σε νερό που ήδη βράζει!

Πως ξεχωρίζουμε τα βρασμένα από τα ωμά αβγά