Πώς θα ανοίξετε επιχείρηση με επιδότηση 17.000 ευρώ

Πρεμιέρα αναμένεται να κάνει το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ. Χιλιάδες άνεργοι έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν την δική τους επιχείρηση με επιδότηση έως 17.000 ευρώ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ, ΑΝΕΡΓΟΙ

Εντός της εβδομάδας θα βγει η προκύρηξη από την ΔΥΠΑ για την χρηματοδότηση έως 17.000 ευρώ σε ανέργους για την δημιουργία δικής τους επιχείρησης.

Δικαιούχοι θα είναι 5.800 εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ οι οποίοι βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, υπό την προϋπόθεση να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης στην οποία θα περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου.

Δείτε εδώ ΔΥΠΑ: Νέες αιτήσεις για προσλήψεις αναπληρωτών, πως θα κάνετε αίτηση

Πώς θα ανοίξετε επιχείρηση με επιδότηση 17.000 ευρώ

Το πρόγραμμα θα πριμοδοτήσει τους ωφελούμενους με 17.000 ευρώ για να ιδρύσουν την επιχείρησή τους, ενώ η η επιχορήγηση θα διαρκέσει 12 μήνες.

Η επιδότηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή του ποσού της επιχορήγησης θα γίνει σε τρεις δόσεις ως εξής:

– 1η δόση 5.000 ευρώ, μετά την έναρξη δραστηριότητας της επιχείρησης
– 2η δόση 6.000 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη
– 3η δόση 6.000 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Οι ωφελούμενοι πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης στη δράση, πρέπει σωρευτικά να εκπληρώνουν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ, ΔΥΠΑ

Δείτε εδώ ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων για 75.000 vouchers σε εργαζομένους

– Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ
– Να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης και στη συνέχεια
– Να έχουν προβεί σε έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
– Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους της ΕΕ ή ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και εργασίας στη χώρα μας ή πολίτες τρίτων χωρών που έχουν άδεια διαμονής σε ισχύ τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα
– Οι άντρες υποψήφιοι να έχουν εκπληρώσει ή νόµιµα απαλλαγεί από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις
– Να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους νόμιμα εντός της ελληνικής επικράτειας.

Οι μορφές επιχείρησης

Οι δυνητικοί ωφελούμενοι υποβάλλουν μία και μόνο αίτηση χρηματοδότησης και εντάσσονται στη δράση είτε ως ατομικοί επιχειρηματίες, είτε ως μέλη νομικών οντοτήτων, με μία από τις ακόλουθες νομικές μορφές:

Ομόρρυθμη Εταιρεία (ΟΕ)
Ετερόρρυθμη Εταιρεία (ΕΕ) για τον ομόρρυθμο εταίρο της
Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ)
Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ)
Συνεταιρισμός εργαζομένων του άρθρου 24 του Κεφαλαίου Ε’ του ν. 4430/2016 (Α’ 205).
Οι ατομικές επιχειρήσεις πρέπει να έχουν συσταθεί από πρώην ανέργους.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων

ΔΥΠΑ, ΑΝΕΡΓΟΙ

Δείτε εδώ ΔΥΠΑ: Πώς κάνω αίτηση για δωρεάν εισιτήρια θεάτρου και κινηματογράφου

Η αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται η πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου, θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (www.ependyseis.gr).

Θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθέντων σχεδίων, η οποία πραγματοποιείται μέσω του ΠΣΚΕ, με ευθύνη της ΔΥΠΑ. Μετά την αξιολόγηση καταρτίζεται πίνακας με τις παραδεκτές αιτήσεις χρηματοδότησης.

Οι αιτήσεις που τελικά χρηματοδοτούνται προκύπτουν με βάση τη σειρά κατάταξης, μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού του προγράμματος.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 100.000.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων.

mm
Γεννήθηκε στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του '80. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και για... καλή τύχη των υπολοίπων δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτή. Η ζωή τα έφερε έτσι και ασχολήθηκε ενεργά με την δημοσιογραφία σε διάφορα sites.