Πώς θα καταλάβεις αν σου έχουν βάλει νοθευμένη βενζίνη στο αυτοκίνητο

Χρήσιμες συμβουλές για τη βενζίνη που βάζεις στο αυτοκίνητο. Πώς θα καταλάβεις την νοθευμένη

ΒΕΝΖΙΝΗ, ΝΟΘΕΙΑ

Κάθε βδομάδα βγαίνουν ειδήσεις για πρατήρια καυσίμων που σφραγίζονται από την ΑΑΔΕ λόγω νοθείας. Το ερώτημα που γεννάται σε πολλούς είναι πώς θα καταλάβω εάν μου έχουν βάλει νοθευμένη βενζίνη στο αυτοκίνητο;

Οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές των καυσίμων έχουν οδηγήσει σε αύξηση των περιστατικών απάτης από πρατηριούχους, οι οποίοι καταφεύγουν σε διάφορες μεθόδους για να αυξήσουν το κέρδος τους, αντιμετωπίζοντας το αυξημένο κόστος και την υψηλή φορολογία στα καύσιμα. Μία από τις πιο κοινές πρακτικές, που βρίσκεται και υπό έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές, είναι η πώληση νοθευμένων καυσίμων.

ΚΑΥΣΙΜΟ, ΝΟΘΕΙΑ

Δείτε εδώ: Τι σημαίνουν τα γράμματα στις πινακίδες αυτοκινήτων

Ποιες είναι οι ενδείξεις νοθευμένων καυσίμων;

1. Οπτικές ενδείξεις και οσμή

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα νοθευμένα καύσιμα μπορεί να ξεχωρίσουν οπτικά, εάν υπάρχουν υπολείμματα ή θολότητα στην επιφάνειά τους. Επίσης, μια έντονη και δυσάρεστη μυρωδιά μπορεί να υποδηλώνει κακής ποιότητας καύσιμο. Ωστόσο, για τον μέσο οδηγό, είναι δύσκολο να ελέγχει το καύσιμο σε κάθε ανεφοδιασμό.

2. Αλλαγές στη συμπεριφορά του κινητήρα

Η πιο σαφής ένδειξη νοθευμένου καυσίμου είναι η ασυνήθιστη απόδοση του κινητήρα. Εάν το όχημα δυσκολεύεται να ανεβάσει στροφές, παρουσιάζει διακοπές στην κίνηση ή εμφανιστεί η ένδειξη “Check Engine” στο ταμπλό, είναι πολύ πιθανό να έχετε χρησιμοποιήσει κακής ποιότητας καύσιμο.

ΝΟΘΕΙΑ, ΒΕΝΖΙΝΗ

Δείτε εδώ: Αυτοκίνητο: Πώς να καθαρίσετε τα παράθυρα

3. Αυξημένη κατανάλωση

Ένας άλλος δείκτης είναι η ξαφνική αύξηση στην κατανάλωση καυσίμου, χωρίς προφανή λόγο. Παρόλο που αυτό μπορεί να οφείλεται και σε άλλους παράγοντες, παραμένει ένα σημάδι που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιες ασυνήθιστες συμπεριφορές θα πρέπει να σας κάνουν να επανεξετάσετε την επιλογή του πρατηρίου από το οποίο γεμίζετε το αυτοκίνητό σας.

mm
Γεννήθηκε στην Αθήνα μέσα στο καλοκαίρι στα τέλη της δεκαετίας του '80. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και για... καλή τύχη των υπολοίπων δεν ασχολήθηκε ποτέ με αυτή. Η ζωή τα έφερε έτσι και ασχολήθηκε ενεργά με την δημοσιογραφία σε διάφορα sites.