Η ομελέτα αποτελεί μια εύκολη, γρήγορα και κυρίως χορταστική λύση όταν δεν έχουμε προλάβει να μαγειρέψουμε κάποιο άλλο φαγητό.
Μαζί με τα αυγά μπορούμε να προσθέσουμε λαχανικά, τυρί, λουκάνικο, ζαμπόν και πολλά ακόμα υλικά, δημιουργώντας ένα απολαυστικό και πλήρες γεύμα.
Εκείνο, όμως, που απασχολεί πολλούς είναι πώς να μην διαλυθεί το σχήμα της ομελέτας κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Πώς να γυρίσεις την ομελέτα χωρίς να διαλυθεί!
Για να γυρίσετε μια ομελέτα στο τηγάνι χωρίς να σπάσει, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:
Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο τηγάνι, το οποίο θα σας δώσει περισσότερο χώρο για να την γυρίσετε, χωρίς να κολλήσει ή να σπάσει.
Προτιμότερο είναι το τηγάνι να είναι καλά προθερμασμένο για να μην κολλήσει.
Χρησιμοποιήστε λίγο βούτυρο ή λάδι για να λαδώσετε το τηγάνι. Αυτό θα βοηθήσει να μην κολλήσει.
Αφήστε την να ψηθεί μέχρι να στεγνώσει από τη μία πλευρά. Έτσι δεν θα σπάσει όταν θα τη γυρίσετε.
Γυρίστε την προσεκτικά. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή ένα πιρούνι για να την γυρίσετε.
Ψήστε την ομελέτα για λίγα λεπτά ακόμα και από την άλλη πλευρά.
Δείτε ακόμα: Πως να βράσω σωστά τα αυγά
Επιπλέον συμβουλές για να μην «σπάει» η ομελέτα
Μην ανακινείτε το τηγάνι όταν την ψήνετε γιατί μπορεί να σπάσει.
Μην προσπαθήσετε να την γυρίσετε πολύ νωρίς. Αφήστε την να ψηθεί αρκετά πριν τη γυρίσετε.
Γυρίστε την στο τηγάνι προσεκτικά και απαλά και όχι με μεγάλη δύναμη.
Με λίγη εξάσκηση, θα μπορείτε να την γυρίζετε στο τηγάνι, χωρίς να σπάει και να χαλάει το σχήμα της.
Δείτε ακόμα: Πώς να καθαρίσω τον πάτο από τηγάνια και κατσαρόλες