Πώς να γυαλίσεις τα ποτήρια σαν επαγγελματίας

Δεν είναι δύσκολο!

Πώς να γυαλίσεις τα ποτήρια σαν επαγγελματίας

Πόσες φορές άνοιξες το πλυντήριο πιάτων και παρατήρησες ότι τα ποτήρια είναι κάπως θαμπά; Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να περιμένεις καλεσμένους και να μην μπορείς να τους προσφέρεις ούτε ένα ποτήρι νερό.

Δεν έχει σημασία πόσο πολύ προσέχεις στο θέμα της καθαριότητας, το θαμπό ποτήρι φαίνεται παλιό και βρώμικο σε ένα φιλοξενούμενο.

Μην ανησυχείς! Δεν είναι και τόσο δύσκολο να τα κάνεις αστραφτερά!

Γιατί θαμπώνουν τα ποτήρια;

Βασική αιτία για τα θαμπά ποτήρια είναι το σκληρό νερό. Το σκληρό νερό περιέχει κάποια στοιχεία τα οποία εγκαθιστώνται στο εσωτερικό του πλυντηρίου σου και επιβαρύνουν τη λειτουργία του.

Σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση υπολειμμάτων, τη συχνότητα πλύσης και την ποιότητα των υλικών, τα ποτήρια θαμπώνουν στο πλυντήριο, αλλά πολλές φορές και στο πλύσιμο στο χέρι.

Πώς να γυαλίσεις τα ποτήρια σαν επαγγελματίας

Αφού πλύνουμε τα ποτήρια -είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο πιάτων- τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας ή σε καθαρή πετσέτα κουζίνας με το στόμιο προς τα κάτω, ώστε να στραγγίξουν καλά όλα τα νερά.

Έπειτα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε ειδικό πανί από microfiber. Θα χρειαστείτε δύο πανιά, ένα για να κρατάτε το ποτήρι και ένα για να το καθαρίζετε, ώστε να μην αφήσετε δαχτυλιές.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα πριν καθαρίσετε, μπορείτε να βάλετε το στόμιο του ποτηριού πάνω από νερό που βράζει, ώστε ο ατμός να εισέλθει στο εσωτερικό του ποτηριού. Μεγάλη προσοχή, να μην καείτε!

Δείτε ακόμα: Πόσο βρώμικες είναι οι ξύλινες κουτάλες; Ο μόνος τρόπος για να καθαρίσουν

Πώς να γυαλίσεις τα ποτήρια σαν επαγγελματίας

Ξεκινήστε τρίβοντας απαλά το κάτω μέρος του ποτηριού, πριν συνεχίσετε στην εσωτερική και την εξωτερική επιφάνεια του ποτηριού.

Το ποτήρι είναι αστραφτερό, καθαρό και έτοιμο για να απολαύσετε ένα υπέροχο κρασί μαζί με την παρέα σας.

Extra tip: Γυάλισμα με ξύδι

Ένας ακόμη πολύ πιο απλός και γρήγορος τρόπος είναι να βουτήξεις μία πετσέτα σε λίγο ζεστό νερό με ξύδι και να τα σκουπίσεις πριν τα τοποθετήσεις στα ράφια.

Δείτε ακόμα: Με αυτούς τους 3 τρόπους θα καθαρίσω εξωτερικά τις κατσαρόλες

Avatar of Kate S.
Η Kate γράφει για διατροφή, άθληση και γενικότερα για οτιδήποτε έχει να κάνει με την ευζωία, αφού η γυμναστική αποτελεί το πάθος της. Παράλληλα, δεν μπορεί να αντισταθεί και να μην μοιραστεί τις ιδέες της για την ομορφιά, τη μόδα και το στυλ.