Πώς να αποκτήσετε καλύτερο σήμα στο κινητό

Βήμα-βήμα η διαδικασία

Πώς να αποκτήσετε καλύτερο σήμα στο κινητό

Οι ρυθμίσεις στο κινητό σας μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της υπηρεσίας κινητής σύνδεσης, αλλά υπάρχουν και άλλες κινήσεις για τη βελτίωση της λήψης χωρίς να χρειαστεί να αγγίξετε το λογισμικό του τηλεφώνου σας.

Δείτε ακόμα: Προσοχή απάτη! Έτσι αδειάζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς

Πώς να αποκτήσετε καλύτερο σήμα στο κινητό

Αφαιρέστε τη θήκη του τηλεφώνου

Αφαιρέστε την θήκη του τηλεφώνου σας -ιδιαίτερα αν είναι χοντρή- για να μην μπλοκάρεται η κεραία του τηλεφώνου και να βελτιωθεί το σήμα.

Αφαιρέστε εμπόδια

Αφαιρέστε τα εμπόδια μεταξύ του τηλεφώνου σας και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας έξω. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την απομάκρυνση μεταλλικών αντικειμένων ή την αποφυγή τσιμεντένιων τοίχων, που μειώνουν τη λήψη δικτύου. Αν είναι δυνατόν, μετακινηθείτε κοντά σε παράθυρο ή βγείτε έξω.

Φόρτιση

Η αναζήτηση και σύνδεση με ένα ισχυρότερο σήμα καταναλώνει ενέργεια, επομένως αν η μπαταρία σας είναι χαμηλή, μπορεί να έχετε προβλήματα στη λήψη καλής υπηρεσίας.

Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση λειτουργίας πτήσης

Η απενεργοποίηση και επανενεργοποίηση της σύνδεσης του τηλεφώνου σας είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος να προσπαθήσετε να διορθώσετε τα προβλήματα σήματος σας.

Αν μετακινείστε από τοποθεσία σε τοποθεσία, η εναλλαγή της λειτουργίας πτήσης επανεκκινεί τα Wi-Fi, Bluetooth και κινητά δίκτυα, βοηθώντας τα να βρουν το καλύτερο σήμα στην περιοχή.

Επανεκκίνηση

Αρκετές φορές μπορείτε να επιλύσετε προβλήματα σύνδεσης απλώς κάνοντας επανεκκίνηση στο τηλέφωνό σας.

Στα Android, κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας ή το κουμπί λειτουργίας και μείωσης έντασης (ανάλογα με το τηλέφωνο) μέχρι να εμφανιστεί το μενού στην οθόνη και στη συνέχεια πατήστε Επανεκκίνηση.

Στα iPhone, κρατήστε πατημένο το κουμπί ύπνου/αφύπνισης και είτε το κουμπί έντασης είτε το κουμπί ύπνου/αφύπνισης για να κλείσετε τη συσκευή. Περιμένετε μέχρι να κλείσει πλήρως και στη συνέχεια πατήστε ξανά το κουμπί για να την ενεργοποιήσετε.

Δείτε ακόμα: Πως με το Google Earth και το Maps θα μπορείς να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο!

Βγάλτε την κάρτα SIM

Ένας άλλος τρόπος αποκατάστασης που μπορεί να βοηθήσει είναι η αφαίρεση της κάρτας SIM και η επανατοποθέτησή της στο τηλέφωνο.

Εάν η κάρτα SIM είναι βρώμικη, καθαρίστε την. Εάν έχει φυσικές ατέλειες, μπορεί να χρειαστεί να την αντικαταστήσετε.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις παρόχου σας

Οι φορείς κινητής τηλεφωνίας συχνά στέλνουν ενημερώσεις ρυθμίσεων παρόχου για να βελτιώσουν τη συνδεσιμότητα. Στα iPhone, οι ενημερώσεις ρυθμίσεων παρόχου εμφανίζονται αυτόματα και μπορείτε να τις ενημερώσετε μέσω του μηνύματος που εμφανίζεται.

Στα Android, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις και αναζητήστε «ρυθμίσεις παρόχου».

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου του τηλεφώνου

Η επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου μπορεί να διορθώσει προβλήματα σύνδεσης. Λάβετε υπόψη ότι θα επαναφερθούν επίσης οι αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης Wi-Fi, συνδέσεις VPN και ρυθμίσεις APN.

Επικοινωνήστε με τον φορέα κινητής σύνδεσης

Αν τα προβλήματα σήματος επιμένουν, επικοινωνήστε με τον φορέα κινητής σύνδεσης για να ελέγξετε αν υπάρχουν προβλήματα με τους πύργους κινητής τηλεφωνίας ή αν η κάλυψη στην περιοχή σας είναι ανεπαρκής.

Δοκιμάστε έναν ενισχυτή σήματος

Αν μετά από όλα τα βήματα, η λήψη παραμένει κακή, δοκιμάστε έναν ενισχυτή σήματος. Οι ενισχυτές σήματος λαμβάνουν το σήμα του φορέα και το ενισχύουν για να παρέχουν κάλυψη σε ένα δωμάτιο ή σε ολόκληρο το σπίτι σας.

Avatar of Mike Slave
Ο Mike έχει πλούσια εμπειρία από όλους τους κλάδους των νέων τεχνολογιών, από δίκτυα μέχρι στήσιμο ιστοσελίδων και από ηλεκτρονικά μέχρι αυτοματισμούς. Έχει τη λύση σε κάθε ερώτημα τεχνικής φύσεως και θα μοιραστεί την τεχνογνωσία του με τους αναγνώστες του E-Howto.